onsdag 30. september 2009

Grått høstnytt


I dag har jeg vært på IKEA og handlet inn hvit lin til gardinene jeg skal sy. Lette også litt på Jysk og Kid sine hjemmesider, og fant fram noen grå og rimelige høstfavoritter som passer til den landlige stilen. Opptørkshåndklene er fra Jysk. Telysholdere i fattigmannssølv, fleecepledd, vedkurv og potteskjuler fra Kid. Sitteputer fra Jysk.

 Nå er det hjemmelaget chai latte med melkeskum i sofaen med Ludde-skinnet :)

tirsdag 29. september 2009

Jeg lærer stofftrykk

Vi holder på å lære stofftrykk på skolen (a la Andy Warhols Marilyn Monroe). Men dere kjenner meg vel såpass at dere skjønner at jeg ikke ville lage noe i den stilen? I stedet forbereder jeg meg til jul, og har laget meg dette mønsteret som jeg har trykket på hvit lin. Planlegger å sy julegardiner og -puter nå :) Læreren vi har heter Bodil Svaboe, og har blant annet skrevet bok om stofftrykking.
Jeg er inspirert av denne gardinen, som blant annet selges hos creme.no. Bildet er lånt fra innehaveren Ragnhild. Gardinene på bildet under er fra House Doctor. Hva synes dere om designet på dem? Er de til venstre finest, i hvit?

mandag 28. september 2009

Anbefaling: Zanz


Jeg kom på at jeg har glemt å fortelle at jeg var i Lillestrøm og besøkte butikken Zanz forrige uke. Der var det jaggu mye lekkert. Liker spesielt godt at butikken selger både nye og gamle ting. Rustne bordskånere i fil-de-fer, avskallede møbler, franske kaféstoler, grønne planter og gammelt kremhvitt porselen var noe av det jeg observerte. Bildene er hentet fra zanz.no.

 Vi rydder og vasker rom for rom her i leiligheten for tiden. Rart hvor mye rot som kan samle seg opp i en liten toroms! På badet har jeg også malt et lite veggskap med speil som opprinnelig var i lakkert furu. Bilder derfra kommer når det er ferdig. Har noen andre små planer for badet også :)

søndag 27. september 2009

Inspirasjon: Butik Sophie







Leiligheten har ikke vært helt ryddig i det siste, så bilder herfra ville nok bare skremt dere! Men med noen bilder fra den vakre Butik Sophie håper jeg å kunne inspirere dere litt allikevel. For massevis av gjenstander i den franske landstilen, klikk deg inn på linken. Jeg kan sitte uendelig lenge og klikke meg gjennom de mange råe tingene som er til salgs der. Tenk å besøke den fysiske butikken også, det må være litt av et syn! Ha en fin søndagskveld alle sammen!

onsdag 23. september 2009

Forheng på kjøkkenet

Nå har forhenget i naturfarget lin kommet opp under benken. Jeg har hengt det på en stang fra IKEA som egentlig er beregnet på dusjforheng. Den var litt for lang, men med en nyinnkjøpt baufil ble den passende (og i samme slengen kom min indre handywoman ut!). Inspirasjonen hentet jeg fra Himmelrommet. Syntes det ble veldig koselig, og vurderer å sy ett til vasken på badet også. Aina metervare fra IKEA kommer forresten snart i grått. Jeg venter i spenning!

mandag 21. september 2009

Birkelunden-funn

 

Her er noe av det jeg har funnet på marked på Birkelunden på søndager. Den store mahognyrammen fant jeg i går. Den er litt over 20 cm høy, og med originalt foto og allting! Tror den er ganske gammel- begynnelsen av 1900-tallet kanskje?

søndag 20. september 2009

Detaljer fra kjøkkenet




Den gamle boksen har det vært tørrgjær i. Sjarmerende, ikke sant?

Salt- og pepperbøssene står kun til pynt.

Og mens vi er i kjøkkenmodus, dette ble gårsdagens meny:
Forrett: Kremet jordskokksuppe med stekt jordskokk og baconterninger
***
Hovedrett: Indrefilet av lam med klassisk bratwurst, rosmarinsaus, glaserte minigulrøtter, brekkbønner, villsopp og potetpuré med svart trøffel
 ***
...og til dessert: Tiramisu

lørdag 19. september 2009

Ryddig!


Nå sitter jeg og sipper til en nylaget smoothie med pakistansk mango, pasjonsfrukt og guava. I det siste har jeg handlet masse eksotiske frukter hos Grønlands torg frukt og grønt i Oslo. Prisene er lave, og utvalget enormt. Anbefaler alle et besøk dit om dere er i hovedstaden! Ellers hadde jeg to venninner fra klassen på besøk i går kveld. Og besøk er en god grunn til å rydde leiligheten. Måtte jo knipse noen bilder mens det var strøkent også!

I kveld har jeg planer om å lage god mat til kjæresten. Noen som har forslag til hva jeg kan servere? Maten kan ikke inneholde kylling, siden han er allergisk(!) mot det. God helg!

torsdag 17. september 2009

Tørket hortensia

Hortensia fra bestemors hage. De beholder den sarte rosafargen når de tørker. Karaffelen er et bruktfunn, og stakene har mamma funnet. Kjempeglad for at de endte opp hos meg! Ps: skal besøke dere alle en dag straks.

onsdag 16. september 2009

Kransefint

Her om dagen fikk jeg for meg at det måtte være koselig å pynte med en krans på døren inn til stuen, og plutselig befant jeg meg på torget på jakt etter grønt og litt ståltråd til å binde med. Nå ønsker denne kransen av ukjent buskas alle velkommen inn til oss!

tirsdag 15. september 2009

Inspirasjon: Forheng i lin

Kom over dette fine kjøkkenet da jeg var inne på hjemmesiden til Himmelrommet. Jeg har også sydd et enkelt forheng i lin til kjøkkenbenken her i leiligheten. Kjøkkenet er ganske trist, men håper litt tekstiler kan gjøre det litt mer i fransk landstil-inspirert. Bilder av det kommer når jeg får ryddet. For å se resten av bildene fra Gros hjem, klikk her. Bildene er fra en reportasje i Vakre hjem og interiør i 2008, og fotograf er Sturla Bakken.
Til slutt vil jeg takke alle som har lagt igjen kommentarer her de siste dagene. Tusen takk!

mandag 14. september 2009

Pyntehåndkle som gardin

Kjøpte et pyntehåndkle med L-monogram og heklet blondekant på Birkelunden sist søndag. Prøvde å henge det over gardinstangen, og syntes egentlig det var litt koselig å bruke den som gardin. Hva synes dere?

søndag 13. september 2009

Inspirasjon: Villa Irene

Villa Irene er navnet på dette nydelige hjemmet. For flere vakre og inspirerende bilder derfra, klikk deg inn på bildeserien på hjemmesiden til butikken Himmelrommet.

lørdag 12. september 2009

Qestions & answers

Jeg får mange interessante spørsmål i kommentarfeltet. Her har jeg samlet opp de nyeste. Håper dere har fått svar på alt dere lurer på!

Q: Hvor mye koster sånn salt- og pepperbøsser der da? Har du handlet dine fra eBay? /Hilde
A: Hei Hilde! De er kjøpt på eBay, ja. For begge to inkludert frakt tror jeg de kostet mellom 150 og 200 kroner. Du kan finne både dyrere og billigere bøsser i den samme stilen på nettaksjonen. Søk på empire shakers, silver plate shakers eller lignende.

Q: Does your partner like this style too? /J
A: Hi J! Yes, he likes it (actually, he don't care about interior). He does not like pink, too much laces or feminin details, so I try to use shades of grey and black to make the style a bit more masculine. But I also like the industrial look, so you can make a compromise maybe? And it’s cool to mix old furniture with modern design. Just choose a few colours, and keep to them.

Ja, han liker det, eller rettere sagt, bryr han seg ikke så mye. Rosa, for mye blonder og feminine detaljer er han ikke så glad i, så jeg prøver å bruke farger som grått og svart for å gjøre stilen litt mer maskulin. Menn liker den industrielle looken som kommer for fullt nå, så kanskje du kan gjøre et kompromiss? Og det er kult å mikse gamle møbler med moderne design, bare velg det ut en begrenset fargeskala, og hold deg til de fargene for å få en helhet.

Q: Kan jeg spørre hva slags kamera du bruker? /Charlotte
A: Hei Charlotte! Jeg bruker Nikon D80 speilrefleks. Til det har jeg to linser, en zoomlinse fra 18-135 mm med f. 3,5 som jeg tar bilder av hele rom med, siden den har litt vidvinkel. I tillegg har jeg ei lyssterk fastlinse på 50 mm med f. 1,8. (Jo lavere f, jo lysere kan bildene bli.) Noen ganger bruker jeg stativ, men det er sjelden. Enklere å få klare bilder da, siden jeg aldri bruker blitz.

Q: Wow, så flott suppeskål. Kor fekk du tak i den? /Anne
A: Hei Anne! Sausenebbet i sølvplett er kjøpt på Antikkvarehuset Arilds Antikk i Pilestredet i Oslo. Der har de både møbler, småting, gamle leker, tekstiler, lysekroner og mye mer. Her er det en artikkel om han som driver butikken: Arilds sosiale antikk. Butikken har også egen hjemmeside.

Q: Så fine de stolputene var. Hvor har du kjøpt dem? /Elis@beth
A: Hei Elisabeth! Putene er egentlig bare stolstrekk, og det er mamma som har sydd dem. Hun og venninnen som deler navn med deg (!) driver bloggen Det lille ekstra interiør og har bod på brukt- og antikkmarked i Gamlebyen i Fredrikstad i helgene. De selger blant annet gamle stoler som de pusser opp, men foreløpig syr de ikke løse trekk. Lignende putetrekk til spisestuestoler kan du kjøpe på mange nettbutikker, blant annet på Lille Maison.

Q: Hvilken malingstype bruker du? /Anne
A: Hei Anne! Som grunning har jeg brukt hvit heftgrunn, så oljemaling i fargen S1500N. Den er silkematt. Dette gjelder bordene. Hyller og småting maler jeg med akryl, noe i lysegrått og noe i eggehvitt.

Q: For en fin lysekrone, kan jeg spørre hvor du kjøpte den? /madam mim
A: Hei madam mim! Takk! Du kan spørre, men jeg deler ikke alle bruktbutikkene jeg har funnet! Hihi, noen hemmeligheter må man jo ha. Denne er kjøpt i en bruktbutikk, men man kan finne slike på nettauksjoner, eller marked rundt om, for eksempel i Gamlebyen i Fredrikstad eller i Oslo. Eller kanskje på Finn.no?

fredag 11. september 2009

Gammelt og sjarmerende

På bordet har jeg såklart pyntet utelukkende med gamle ting fra bruktmarkeder. Har savnet et bord jeg kan stæsje på, og dette er perfekt! Pletter i luften-planten kostet bare 35 kroner på Stortorget, synes det er så koselig å handle blomster fra torgbodene der. Nå om høsten kan man også få tak i både kantareller og tyttebær. Ha en fin helg!

torsdag 10. september 2009

Nytt bord i stua

Slik var bordet da jeg kjøpte det:

 ...men nå er det slik!
Med både brannskade og vannskade hadde ikke dette bordet en sjanse for å bli beholdt i originalfarge. En del pussing, sparkling og maling senere er jeg kjempefornøyd. Det er et sybord fra rundt 1870, fortalte selgeren i antikkbutikken. I skuffen er det flere rom med plass til sysaker. Kanten rundt har jeg beholdt. Jeg likte at den var mørke og slitt. Flere bilder kommer i morgen!

onsdag 9. september 2009

Award på etterskudd

Jeg var en av de heldige Christine med bloggen Rom for to ga en award den 27. juli. Beklager, Christine, jeg har helt glemt å legge det inn her på bloggen, men jeg ble kjempeglad. Tusen takk! Christine er også bare 20 år, men har kjempebra stil. Ta en titt på bloggen hennes, for hun er ganske ny i blogglandia :)