mandag 30. november 2009

Klar for desember




Lysranke med stjerner ble kjøpt inn fra IKEA i dag, og er nå plassert blant pakkene i pakkekalenderen. Har ennå ikke kjøpt 24 pakker, men vi har noen å begynne med i alle fall :) Så nå kan desember komme! Det snør her i kveld også, men den legger seg nok ikke.

Amputert julerose



Et kort innlegg fra meg i dag! Den noe amputerte julerosen som datt i gulvet er på plass på sybordet i stua nå, og slik ble det :) I natt snødde det litt i Oslo, men alt er dessverre borte allerede, og da jeg stod opp i dag, møtte jeg regn utenfor døra. Den helt store julestemningen lar vente på seg, så nå må jeg må dra og handle inn flere svibler! De koster bare 12 kroner stykke på IKEA, jenter- så kjøp kjøp!

søndag 29. november 2009

Julestemningen smyger seg inn


Amaryllisen på stuebordet begynner å bli hvit på tuppen, og det første adventslyset er tent. Håper alle dere har hatt en fin første advent! Vi er ikke helt klar for å ta i mot julen her i huset ennå, det meste av julepynten befinner seg nemlig i Sarpsborg. Men når vi får hentet den, skal treet pyntes med en gang. Vi lurer litt på om vi skal gå for et høyt tre på grunn av takhøyden, men kanskje det blir litt for ruvende? Små trær er jo også koselig... Innspill mottas med takk!

Bloggeklar stue


Endelig kan jeg vise litt bilder fra leiligheten igjen! Stua har ikke vært bloggeklar på lenge. Nå kan jeg stolt si at disse bildene ikke engang er bloggifisert, de er faktisk så ryddig her :) I går kjøpte jeg inn noen nye blomster, så nå har plettene flyttet opp i terrinen, mens en julerose står på det lille bordet. Jeg hadde et uhell med den i går, den falt i gulvet med alle blomstene ned. Flere av dem knakk! Typisk, siden den blomsten er svindyr! Heldigvis skal den visst kunne komme igjen, så forhåpentligvis har jeg blomster på den til jul. Ps! Jeg vet at jeg har fått gaver-til-under-hundrelappen-utfordringen, så skal svare på den snart :)




lørdag 28. november 2009

Adventsstake i fransk trekasse



Da er adventsstaken laget! Jeg kjøpte hvite kubbelys fra Hemtex. Egentlig hadde lysene røde tall fra 1-24, men de har jeg skrapt bort. Tall-tagsene i tre ble kjøpt på Vika Blomsterglede- de passet perfekt til den franske trekassen :)

Vinnere av juleoverraskelser:

Da er trekningen av juleoverraskelser til følgere gjort av random.org. Den heldige ble nr. 110, som er Therese fra bloggen Huset med de rare i. Du får en julepakke med tekopp, sandeltresåpe og gammeldags oppvaskbørste i tillegg til et valgfritt kors. Førstemann til å velge kors, er du!

To trøstepremier har jeg også trekt ut, og de to som får hvert sitt julekors er Mari Ann med bloggen Dronningstjernas skriblerier (du får velge som nr to) og Malin Virginia fra Home by Virginia (som får velge som nr tre). Dere kan velge mellom hvitt, lysegrått, mørkegrått og ståltrådfarget kors, som dere ser på bildet. Skriv også hvilken størrelse dere vil ha, de minste er rundt 10 cm, og de største er omtrent 30 cm. Send meg en mail eller kommentar om hva dere velger, husk adresse!


Håper de små overraskelsene faller i smak, og at dere får en koselig førjulstid alle sammen :)

torsdag 26. november 2009

Tableau No. 23

I dag skal det handle litt om skole på bloggen. Denne franske skoleplansjen kjøpte vi på markedet Porte de Vanves i Paris. Skoleoppgaven om bæreredskap er endelig levert, og jeg tar langhelg med god samvittighet.

Det er sjelden jeg gleder meg til å rydde og vaske i leiligheten, men nå er det virkelig på tide! En uke uten oppmerksomhet har satt sine spor her, oppvasken flyter og hybelkaninene liker seg. I tillegg fant doen vår ut at den ville bli en fontene, og vannet stod til alle kanter fra sisternen her. Både toalett, dusj og vaskemaskin er ubrukelig inntil videre, for vannet er stengt, så nå går vi på do på et lite toalett i kjelleren. Vi må tydeligvis ha samlet på en god del uflaks opp gjennom tidene, for alt går virkelig galt om dagen! Heldigvis hadde Underbara Julhem kommet, så jeg skal prøve å kose meg uansett.

Ps! For alle som vil være med i trekningen av en koselig juleoverraskelse, legg deg til som følger under "koselige gjester" i høyrespalten. Jeg trekker i morgen!

onsdag 25. november 2009

Pakkekalender i bøtter og spann

Kjøper stadig inn litt nytt til pakkekalenderen vår. Og pakkene passet så fint oppi bøtta jeg kjøpte på marked på Birkelunden på søndag (bakerst på bildet). Den minste av dem er fra IKEA. En litt annerledes kalender kanskje, men veldig praktisk om pakkene er for store til å henges opp :)

tirsdag 24. november 2009

GUIDE: Markeder i Paris

Få byer er så glad i markeder som Paris. De skal visstnok ha over hundre stykker! Her er det markeder for det meste; mat, møbler, blomster, fugler, falske merkevareklær, interiør, smykker og elektronikk. Vi besøkte fire av dem, og her er en slags liten guide.

Marché Porte de Vanves: Lokalt loppemarked
Dette markedet er ikke så kjent blant turister, så stemningen er god og ekte. Ta metroen sørover til Porte de Vanves for å komme dit. Markedet ligger ikke langt fra metroen. Spør noen lokale Pardon, le marhé aux puces/ unnskyld, hvor er loppemarkedet? om du går deg vill. Alle vet om det. Åpent fra tidlig morgen til rundt klokken 12.00. Da begynner mange av selgerne å pakke sammen bodene sine, ettersom det kommer nye selgere rundt 13.00. De selger ikke varer som vi er ute etter (billige etterligninger av merkeklær osv). Markedet har omkring 200 selgere, i tillegg til matservering fra bod. Da vi var der, satt det også en og spilte franske melodier på piano! Omkring halvparten av selgerne er registrerte, og betaler skatt til byen. Disse har et skilt på bordet. Den andre halvparten er ikke registrerte, og er oftest litt billigere, men her finner man også en del skrot. Markedet er formet som en V, og går langs fortauet på to gater som møtes på et hjørne. Det er boder så langt øyet kan se! Du vil finne gamle rammer, sifoner, fil de fer, småmøbler, plansjer, gamle postkort, kabinettfotografier, bestikk, servise, småting, pynt, broderte laken og servietter, votiver, bøker, lysestaker, bakeformer, speil og mye, mye mer. Prisene varierer, men ligger en del høyere enn norske loppemarkedpriser. Allikevel kan du finne ting som er langt rimeligere enn i norske interiørbutikker. Noen av selgerne setter ut bord der alt koster 1€ eller 2€. Andre har antikviteter som koster sjorta. Det er lov å prute litt, og ofte får man litt avslag om man kjøper flere ting av samme selger. Anbefales!


Melsekker, masse fil de fer, gamle sjokoladeformer, gamle treesker, stempler og kjøkkenutstyr fant vi i denne boden. Se bort i fra ansiktsuttrykkene, og at bildene ser ut som de er tatt på 80-tallet. Det er kameraets feil!

Gamle stempler med franske monogrammer og bokstaver var det mye av. Husker ikke riktig prisene, mulig det var fra rundt 30 kroner helt opp til flere hundre. Men disse var rålekre! Vanlige stempelbokstaver får man fra 1€ og oppover. Se gjennom flere av bodene før du handler, da flere selger samme vare, men til forskjellig pris.

Gamle kake- og sjokoladeformer.


Ferdig gamle og slitte rammer i alle slags farger, størrelser og utførelser. Du finner nok en favoritt!

Kom før kl 11.00 til Porte de Vanves. En time senere er halvparten av bodene pakket sammen.

Le Marché aux Porte de Clignancourt: En egen bydel med markeder nord i Paris
Ikke bli skremt når du kommer opp fra metroen i Porte de Clignancourt. Du skal gå gjennom alle bodene som selger joggesko og merkevareklær som skriker "fake"! En av de sjarmerende markedene du er ute etter her, er for eksempel Marché Vernaison, med små, trange gater med enda mindre butikker på rekke og rad på hver side. Prisene er litt høyere her enn på et lokalt gatemarked, men så er det også mest antikviteter her. Lysekroner, lysestaker, malerier, sifoner, fil de fer-produkter, møbler og statuer er bare noe av det som kan interessere her. Det er egne butikker med gamle underkjoler, blonder og lignende som er koselig. Det er ikke alltid at selgerne er i nærheten, dem kan du finne i nabobutikken der de har nok med å prate med hverandre! Husk å hilse når du går inn i en butikk, å ikke si bonjour regnes som uhøflig. Dette markedet er det mest kjente (mellom 120.000 og 180.000 besøkende hver helg og 5-6000 boder), men jeg anbefaler heller det ved Porte de Vanves. Mindre folk, og mer ekte stemning. Hold uansett et øye med lommeboka!


Fra Marché Vernaison. Selgerne holder til i "staller" på hver side av den trange gaten. Andre markeder med interiør er Marché Antica, Marché Biron og Marché Cambo, som alle ligger i rue des Rosiers ved Porte de Clignancourt.

Marchee de Fleur: Blomstermarked på Île de la Cité
En gåtur unna Notre Dame ligger en rekke små og sjarmerende blomsterbutikker. Flere av dem er spesialiserte, og selger for eksempel alle slags orkideer. I tillegg til blomster kan man få smijernsvarer, knagger, blomsterpotter, kurver, postkort og pyntefrosker som kvekker når man går forbi. På lørdager er det også et fuglemarked på plassen like ved.


Det var mye finere i virkeligheten! Det var pyntet til jul da vi var der.

Fuglebur i mange varianter på blomstermarkedet.

Tips! Det hjelper å ha med en mann som er flink til å snakke høyt, type det er alt for dyrt, det trenger vi ikke osv... Det kan hende selgeren går ned litt i pris for å få gjennomført salget. Et velbrukt triks hos oss!

For å spørre om prisen: C'est combien, monsieur/madame?/ Hvor mye koster det?

Matmarkeder 
Disse er det mange av rundt omkring. Bodene flytter rundt i byen, og er som regel to dager på hvert sted. Dette markedet lå i Oberkampf-området og hadde åpent tirsdag og fredag fra morgenen av. Her finner du frukt, grønnsaker, fersk fisk, snegler, kjøtt, pølser, oster i alle varianter, bagetter og bakevarer. Det er her de lokale pariserne handler, så stemningen er god. Mange selgere snakker ikke engelsk, men peking fungerer av erfaring bra! Som regel er det smaksprøver å få. Anbefaler å kjøpe inn ost, frukt og bagetter- litt klisjé kanskje, men den franske stemningen kommer sigende. Gjerne med et glass vin til, som franskmennene liker.


Geir Arne sjekker ut frukten i bodene på det lokale matmarkedet.

God tur!

mandag 23. november 2009

Fotografere med engangskamera

I dag har jeg vært og hentet bildene som ble fremkalt av engangskameraene vi knipset med i Paris. Ikke akkurat noen kvalitet å skryte av, men bedre enn ingenting. I morgen tenker jeg derfor å legge ut en liten guide til markedene vi besøkte. Hvis noen har spørsmål om dette, kan dere godt sende meg en mail eller kommentere under dette innlegget :)

Rimelig og flott borddekking

I likhet med Kari vil jeg anbefale å ta en titt på IKEA sin satsing på interiørbloggere. Dette skriver de selv: "Några av Sveriges pyssligaste bloggare bjuder dig på sina bästa tips för att lyckas med personliga julklappar, vackert pynt och inspirerande dukningar. Så titta runt och känn julstämningen. Och rösta gärna på ditt favorittips fram till den 20. december. Den vinnande bloggaren får ett presentkort från IKEA." Her er noen av mine favoritter:


Julepyntet bord med kjøkkenhåndkler, epler og ståltrådtekst. Idé: Me and Alice

Adventslys i kopper med mose, polkagrissukkertøy og tall av ståltråd. Idé: Me and Alice

 Nok et bord pyntet for julefrokost. Krydder som kanel og stjerneanis er både dekorativt og lukter godt. Idé: Fyra årstider

En polkagrisstang på servietten er enkelt, men for en stemning det gir! Idé: Fyra årstider

søndag 22. november 2009

Ikke gå fra brennende lys!

Da har det skjedd igjen. En hel bygård er evakuert etter at en brann startet i Oslo, melder VG Nett. Schweigaardsgaten er jo ikke langt unna Gamlebyen som vi bor i. Må bare oppfordre alle, spesielt vi interiørbloggerne som elsker å tenne levende lys, om å aldri ha brennende lys i et rom man ikke er i! Nå er det ikke sikkert at det var grunnen her, men bedre føre var!

Disse gamle juletrelysholderne fant jeg på marked på Birkelunden i dag, komplett med gamle lys.
Meg: - Er det stykkpris for disse?
Selger: - Så langt har jeg ikke tenkt... Du kan få hele boksen for en hundrelapp?
Og tenk, oppi boksen var det hele 30 gamle lysholdere! En gammel, rusten bøtte fikk også bli med hjem. Legger ut bilde av den en annen dag. Nå er det tilbake til oppgavejobbing.

Møbler med patina og sjel



Planlegger du tur til København? Da kan du avlegge Atelier September et besøk for å se antikviteter med sjel. Store franske bokskap, svenske 1700-tallsmøbler, gamle utstillingsplakater, speil, franske langbord, gamle franske vinglass og hester og engler av tre er noen av tingene de har.

Jeg er fullt opptatt med oppgavejobbing. Temaet er "carried away", og fellesnevneren for det vi må lage er at det skal kunne bæres eller at det kan bære noe. Har prøvd ut litt forskjellige teknikker med ståltråd og stoff, og tror jeg ender opp med en krone som man kan henge fra seg smykker på :) Torsdag er innleveringsdagen, så jeg får bare jobbe videre. Vi blogges!

lørdag 21. november 2009

Jul i Louises hus



(Foto: Lantliv Inredning)
Det er nesten, men bare nesten, at jeg konverterer til julefargen rød etter å ha sett på disse superkoselige bildene fra Louises hus. Hun driver Lantliv Inredning, og har veldig god smak. Men her hos meg satser jeg på Jeanne d'arc living-jul med mye hvitt, naturmaterialer som gran, kongler og hvit svibel og amayllis. Med kors, levende lys og gamle julekort håper jeg at stemningen blir julete nok uten å dra inn for mange nisser!

Ps! Husk å legge deg til som følger for å være med i trekningen av en juleoverraskelse.

fredag 20. november 2009

Giveaway til følgere

Det nærmer seg førjulstiden med stormskritt, så nå synes jeg det er på tide å gjøre litt stas på alle som følger bloggen min. Jeg synes det er såå koselig at dere besøker meg her! Derfor vil jeg trekke ut minst én som får en liten juleoppmerksomhet. Julekors med stjerneanis, i hvitt, lysegrått, mørkegrått eller metall (bilde her) blir i alle fall en del av premien. Disse passer overalt- på en gammel bibel, i oppsatser, potpurri, på juletreet og så videre. Vinneren får velge farge selv, og jeg kommer til å legge ved litt annet snacks også :)

Er du ikke følger, så legg deg til under "koselige gjester" i høyre spalte, så er du automatisk med i trekningen som skjer fredag 27. november. I dag blir det pinnekjøtt og kålrabistappe som fredagskos her hos oss. Det er bare såå godt! God helg!

torsdag 19. november 2009

Juleblogger

Det er tid for å samle inspirasjon til årets førjulstid, og i tillegg til interiørmagasiner, er jo nettet supert :) Svenskene har samlet alle juleblogger på en side som du finner her. Ellers er det vel få norske juleblogger om interiør som kan slå Hannas sjarmerende jul.

Jeg er i full gang med å kjøpe inn pakker til årets pakkekalender. Ganske mye strev å finne på 24 pakkeideer som ikke koster så mye. Noen som har originale ideer til pakkekalendergaver?
Oppdatering: Kalenderen er til både meg og min kjære, planen er at vi skal åpne annenhver pakke :)


(Begge foto: Sjarmerende studio/ Hanna)

onsdag 18. november 2009

Hvite kors


Under min korsproduksjon lagde jeg også en del som jeg surret inn i stoff fra et gammelt hvitt laken. Noen fikk stjerneanis på, andre ble helt hvite, Et av dem ligger på en gammel bibel på det lille sidebordet i stua. Dere husker at jeg malte det?

Plettene i luften står nå i en gammel bolle på en fil-de-fer-bordskåner som jeg kjøpte i Frankrike (en av de to!). Dette er noe jeg har sett hos Lantlif-Anette.