onsdag 31. mars 2010

Konkurranse med FLOTTE premier

Nå er det klart for stor konkurranse her på bloggen. Happylines sponser nemlig hele tre premier til en verdi av over 1200 kroner!

Happylines har wallstickers med ord, uttrykk, bokstaver og oppskrifter i tillegg til morsomme tegninger og figurer. Vinylen er tynn og matt i utførelsen og er enkel å føre på og fjerne. De kan festes på vegger og andre glatte overflater som gulv, skap, dører, interiør og fliser. Jeg har tre forskjellige wallwords å dele ut.

Førstepremien er Words@home som består av 14 forskjellige ord; bath, wc, keys, shoes, home sweet home, sugar, flour, coffee og to forskjellige størrelser av white og colour. Disse kan festes på for eksempel dører, vegger eller bokser. Se flere ideer under! Verdien er 625 kroner.
Andrepremien er Home sweet home som måler 100 cm X 17 cm. Passer både på kjøkkenet, soverommet og i stua. Verdien er 345 kroner.
Tredjepremien er den fine linjen Home where our memories begin til en verdi av 295 kroner.
Håper dere synes premiene er flotte, det er jeg som har valgt ut de jeg synes passer best i et lyst hjem. Derfor kommer alle ordene i en nydelig lysegrå farge :) Alt du trenger å gjøre, er å legge inn ett av bildene under enten i et innlegg eller i kolonnen på bloggen din og linke til meg (bildene blir større om du klikker på dem). Trekningen blir om to uker, altså 14. april. Har du ikke blogg, legger du igjen navn og e-post i kommentarfeltet.
 Lykke til alle sammen!

tirsdag 30. mars 2010

Nyfortolket nostalgi/ new nostalgia

Lene Bjerres vårkolleksjon heter Flora Factory og er inspirert av kombinasjonen av det grove og det spinkle, det bløte og det skarpe og det rustikke og det forfinede. Flora Factory tar utgangspunkt i det grønne og blomstrende og den mer rå og industrielle looken.

PS! I morgen blir det konkurranse her på bloggen med kjempefine premier! Følg med!

Mugge som vase/ pitcher as vase

Her er noen av vårnyhetene fra Jeanne d'Arc Living. Å bruke mugge som vase ser ut til å bli en stor trend framover, og det er jo riktig så lekkert! Er på leting etter en stor og hvit i fajanse eller porselen, men det er ikke så lett å finne den rette. Jeg vet Home and cottage har en (tror den er fra Bloomingville eller House Doctor), men den er litt rettere i fasongen og ikke så stor som jeg hadde sett for meg. IKEA har også noen fine i emalje, men heller ikke helt "den perfekte". Det skal ikke være lett! Vil jo helst ha en som er ordentlig gammel jeg da.

mandag 29. mars 2010

Nå kan den bli din/ it can be yours now

Må bare tipse dere om hva som er lagt ut for salg på Vintagebynina.com. Denne store, lekre tavlen med original fransk skrift! Perfekt i det rette miljøet!

Hvite peoner/ white peonies

Min favorittblomst peonen er kommet i enkelte blomsterbutikker! Jeg trodde ikke sesongen var før nærmere sommeren jeg, men de blomstrer visst i varmere strøk nå. Med ett ble det sommerlig i stua her :) Syntes også blomstene gjorde seg godt sammen med fattigmannssølv! Sybordet har fått seg nytt beslag som jeg har kjøpt hos Nytt og shabby. Før var det bare et nøkkelhull uten nøkkel i, men nå kan skuffen dras både inn og ut!

søndag 28. mars 2010

Påskeblomst/ easter flower

Jeg har egentlig aldri sett på krokus som noen inneblomst, men nå selges de altså billig i potter :) Jeg har såklart sikret meg noen hvite! Dette blir omtrent den eneste påskepynten i leiligheten vår. Ellers kommer påskeeggene jeg pyntet sist uke til å ligge framme.

Oppbevaring av lys/ storage of candles

Kurven Byholma fra IKEA er perfekt til å oppbevare lageret mitt av stearinslys. Pakken med femti kronelys (ogå fra IKEA) passer akkurat oppi. Jeg synes det er fint nok til å stå fremme også. Fargen på kurven er en fin rekvedgrå, og koster bare 59 kroner :) Den finnes også i brun. Lekker den også! Et annet tips: så denne fine kurven med håndtak på IKEAs hjemmesider også. Kjempefin til oppbevaring av ikke så lekkert rot.

lørdag 27. mars 2010

Earth hour

Nå starter Earth Hour, og her har vi skrudd av alle lamper og tent lys i kirkestakene! Her har vi latt TV-en stå på, men det er vel lov?

Husk at i natt skal vi stille klokken en time fremover mot sommeren!

Inspirasjon: Honning og flora/ inspiration: Honning og flora

Er det en butikk jeg kunne tenke meg å besøke, så er det danske Honning og flora. Hjemmesiden deres er innbydende og viser masse flott. I dag har jeg planer om å handle inn diverse så jeg kan fikse litt ting i leiligheten i påsken. Greit å få unna ting som skulle vært gjort på dager der alt annet er stengt uansett!

fredag 26. mars 2010

Shopping på IKEA/ shopping at IKEA

(Foto: Vakre hjem)
I dag har jeg vært på IKEA og kjøpt inn naturfarget lin som jeg skal sy gardiner til soverommet av. Så om du har lyst på et par Alvine smal gardinpar i hvit/mørkeblå er det bare å sende en mail, selger dem råbillig! Disse henger på soverommet nå, men de er for korte. Et lite lager med hvite kronelys og sparepærer fikk også bli med i handlekurven i dag. Sparepærene har blitt veldig fine nå, så jeg har byttet ut glødepærene i lysekrona med disse :) De lyser like bra, og gir et litt hvitere lys enn de gamle, noe jeg er glad for!

I kveld skal jeg bare slappe av hjemme og titte på bilder i interiørmagasiner :) God helg!

torsdag 25. mars 2010

Garden collection

I dag har jeg vært på H&M og handlet inn litt fra den nye Garden collection som kom i storbybutikkene i dag. Plaggene i kolleksjonen er laget av resirkulert materiale, organisk bomull og organisk lin. Det var virkelig kamp om plaggene, og jeg hørte de ansatte snakke om trengseltilstander i enkelte av butikkene! Jeg kjøpte den kremhvite kjolen med rosetekstur, en myk shorts og en søt jakke som piffer opp ethvert antrekk.

tirsdag 23. mars 2010

I farta/ I've recovered

Det ble visst en ufrivillig, liten bloggpause her! Heldigvis er formen bedre, men det ble en slitsom helg. Skoleoppgaven (som teller 40% av karakteren) ble utrolig nok levert. I morgen blir det filmredigering av kunstfilmen vår, og eksamensoppgaven blir delt ut på fredag. Dagen før påskeferien, snakk om dårlig timing. Man får liksom ikke heeelt slappet av når man vet man egentlig burde gjort noe annet. Men den tid, den sorg! Vi snakkes forhåpentligvis om ikke lenge. Takker så masse for alle gode ord under forrige innlegg :) Smil!

lørdag 20. mars 2010

Sa noen allergisk sjokk?/ Allergic shock, anyone?

Hjelpes meg for ei natt det har vært! Jeg og Geir Arne var på Brasserie France og spiste i går kveld. Maten der er kjempebra, med parisisk stemning og byens beste kelnere. Vi bestilte bouillabaisse, med hummer og masse godt. Bommert. Av en eller annen grunn fikk jeg en allergisk reaksjon mot en av ingrediensene, så i hele natt har jeg tømt magesekken for alt som var! USJ! USJ! USJ! I tillegg følger det med en lite kledelig rødprikking rundt øynene og i ansiktet (ifølge legevakta er dette en reaksjon på at man brekker seg mye.) Endelig har jeg stått opp og fått i meg en halv banan og et glass vann. Og denne dagen som jeg hadde satt av til prosjektjobbing.

fredag 19. mars 2010

Stress!

To skoleoppgaver på en gang er hardt kjør! Spesielt når teknologien jobber i mot oss. Gamle filmkameraer og nye PC-er vil ikke helt samarbeide, men etter tre dager har vi endelig fått filmen inn i redigeringsprogrammet! Better days will come...

torsdag 18. mars 2010

Ny kirkekandelaber/ new church candelabra

I går kom den siste kirkestaken i posten :) Ikke så stor denne som de andre, men veldig søt og elegant! Måtte bare prøve den et sted, så den står på plassen til den andre staken inntil videre. Nå må jeg nok selge unna en av stakene, og jeg tror det må bli den største, for den har jeg ikke så god plass til her i leiligheten. Det er den dere kan se her og her. Send meg gjerne en mail om du er interessert. Oppdatering: Lysestaken er solgt!

onsdag 17. mars 2010

Franske glass/ french glasses

(Foto: Jeanne d'Arc Living)
Jeanne d'Arc Living kommer med en ny serie blankt og auberginefarget glass. Alt er produsert på en liten glassfabrikk i Frankrike. Ta en titt her. Beklager kort og sent innlegg, men jeg er fryktelig opptatt om dagen med skoleoppgaver om dagen. Kommer sterkere tilbake!

tirsdag 16. mars 2010

Hvitt og rustikt/ white and rustic

(Foto: Mari Eriksson/ Sköna Hem)
Blir bare et kort og sent innlegg fra meg. Nettet har vært nede her tidligere i dag, og så har jeg vært på quiz. I alle fall, her er en vakker leilighet i århundreskiftestil! Kunne ønske vi hadde hvitmalte tregulv i leiligheten vår også.

mandag 15. mars 2010

Sure penger/ expensive... nothing

Snakk om å bruke 600 kroner på ingenting. Strømkabelen til Mac-en ble ødelagt i dag, så da hadde jeg ikke mye valg enn å kjøpe en ny. Sure penger! Tidligere har den vært på verksted på grunn av en viss pusekatt som tok seg en rusletur på den mens den stod på bordkanten et øyeblikk ingen fulgte med. Jeg ser for meg at det foregikk slik:
 

Franske opalinlamper/ french milk glass lamps

(Foto: Avfotografert fra Jeanne d'Arc Living)
Nå har jeg tenkt til å skape en trend. En av de mange yndlingsreportasjene mine, er denne fra den forrige utgaven av Jeanne d'Arc Living. Spesielt la jeg merke til de mange fine lampene som hang i dette hjemmet. Lampene i fattigmannssølv har jo vært en trend lenge, men nå har jeg lyst til å slå et slag for franske opalinlamper! Liker spesielt godt de med lodd og tekstilledning. Utrolig vakkert! Har kjøpt meg én selv. Jeg ser for meg så mange steder her i leiligheten den kunne passet. Spesielt i stua kunne vi trengt litt mer lys om kvelden. Synes du disse lampene er fine?

søndag 14. mars 2010

Egg i eggekurv/ eggs in wirework egg basket


Du vet du er interiørblogger når du dekker påskeegg med gammelt papir for å få dem til å passe inn hjemme...

På besøk i Milla Boutique/ visiting Milla Boutique

Jeg tok noen (mobil)bilder fra vintage- og industridelen av Milla Boutique på House of Oslo i går. Jeg synes det er en bra butikk fordi de mikser glam, natur, fransk landstil og industristil på en spennende måte. Klær fra blant annet Designer`s Remix  og Line of Oslo har de også. Jeg likte spesielt godt den rustne Jielde-lampa og putene som var sydd av melsekker/ lin.