tirsdag 30. november 2010

Jul i pastell/ Christmas in pastel colors

Jeg fikk en hyggelig henvendelse fra Rafens som gjerne ville ha et besøk i en av sine julepyntede butikker mot at jeg fikk gjøre unna litt julehandel. Et sånt tilbud sier man ikke nei til, og her får dere på kjøpet litt inspirasjon til et julepyntet bord i pastell. Har forresten en overraskelse på lur, mer om det kommer senere!
Blikkbokser blir fine lysestaker med stilig papir, et bånd og litt mose.
Et hett tips er å leke seg med forskjellig servise, gjerne i forskjellige materialer som glass, blonder og porselen i forskjellige nyanser. Kakepapir med blondekant fungerer som dekkebrikke. Billig og lekkert!

mandag 29. november 2010

Vår vintagejul II/ Our vintage Christmas II

Julepynten sniker seg forsiktig inn i stua her. Det går i sølv, hvitt og grønt hos oss.
Gammelt, skjørt fattigmannssølv har en helt egen sjarm og glød man ikke finner på de nyproduserte kulene. Jeg tenker å satse mer på gammelt og å kjøpe litt mindre i år. Vi sparer jo, tross alt!
Gamle stensiler fra Butik Sophie. Ideen har jeg tatt fra Nina Hartmanns reportasjer for Vakre Hjem.
Jeg bare elsker disse gamle bjellene! Disse er nok fra et gammelt juletrespir.
Et lite, romantisk julestilleben fra meg :) Leiligheten vi var på visning på i går (klikk på linken for å se annonsen) gikk forresten til langt over takst og langt over vår øvre grense, for dere som måtte lure. Så vi har ikke kjøpt oss noe- ennå! Dere skal såklart få være med oss videre på veien mot vår egen leilighet.

søndag 28. november 2010

Elegant hvit og grønn jul/ elegant Christmas decor

(Foto: Sköna Hem)
Nå er vi akkurat kommet hjem fra visning på en leilighet vi har kjempelyst på. Skal holde dere oppdatert på hvordan det går. Kryss gjerne fingrene for oss! Imens jeg venter spent på siste nytt fra budrunden, slapper jeg av med litt herlig juleinspirasjon fra dette vakre hjemmet. Liker så godt den elegante julestemningen i hvitt med grønne detaljer.

lørdag 27. november 2010

Inspirerende fransk landstil/ Inspirational country homes

I midten av januar kan vi glede oss til en ny utgave av Jeanne d'Arc Living. Kjenner igjen stua til Susanne med bloggen Den gamla skolan, en av mine absolutte favorittblogger. Hun har en rendyrket fransk-nordisk landstil i hvitt, krem, grått og lin med mange lekkerbiskener når det gjelder gamle, franske ting. Gå inn på bloggen hennes for å se flere inspirerende bilder :)

onsdag 24. november 2010

Den gamle trehesten/ the old, French horse

Endelig fikk jeg kommet meg på posthuset for å hente hjem den gamle, franske lekehesten. Jeg ble i alle fall ikke skuffet! Utrolig gammel og sjarmerende med det slitne treverket og rustne julene på snei. Den har ikke helt funnet sin faste plass ennå, men jeg er sikker på at den skal bli værende i stua vår.

søndag 21. november 2010

Hvit og vakker villa/ white villa

Bare elsker denne vakre, hvite villaen bygd i gammel stil. Både melsekkene, kurvene, de gamle, franske klesginene, kakkelovnen og kjøkkeninnredningen kan gjerne flytte inn hos meg!
(Foto: Mari Eriksson/ Sköna Hem)

lørdag 20. november 2010

Vår vintagejul/ our vintage Christmas

Nå som jeg har vist en del inspirasjon, er det på tide å vise dere hvordan vår jul blir i år. De lyse fargene danner utgangspunktet- man trenger jo ikke bytte ut alt bare fordi det er jul! Med litt grønt i hyllene her og der og masser av gammelt fattigmanssølv og tente lys blir det julestemning her hos oss. Den vakre løperen i lin med korssting "God jul" har jeg kjøpt av Aydan med bloggen Gammelbålsta gård. Såå vakker på en duk av naturfarget lin! Denne skal ligge fremme hele julen.

fredag 19. november 2010

Franske monogrambånd/ French monograms

Jeg har fått tak i gamle, franske esker med bånd med røde monogrammer på. Jeg har ikke målt hvor langt båndet er, men det er en rull som ligger i esken som måler 1,5 cm (bredde) x 8 cm (lengde). Jeg har nå kun TN igjen, de to andre er solgt. Opprinnelig brukt til å merke lintøy, men vil være like vakker til pynt på lys, på julekort som til oppheng på opptørkshåndklær eller liknend.

Borddekking i rødt og lin/ red table decor

Himla har kommet med de lekreste løpere i naturfarget lin med røde striper. Perfekt om man liker tradisjonell, rød jul uten at det blir for rødt. Mønsteret finnes også på opptørkshåndklær som også kan brukes som servietter om man vil. Julehjertene i lin er vi snart utsolgt for, vi har de i lifarget med rødt broderi som vist på bildet her, i hvit lin med rustikt bånd, rødrutete og helrøde. Kubbelys i 3-pk til 79 kroner er en bestselger, og finnes i julefargene lilla, rødt, offwhite og hvit. Alt på bildene kan kjøpes hos Living.

torsdag 18. november 2010

Rustikt julebord/ rustic table decor

Living har vi mange dekkede bord til inspirasjon til jul. Dette rustikke er en av mine favoritter. Tenk lag på lag med forskjellige teksturer; rutete dekkebrikker underst og heklede sjøgressbrikker oppå, kremfarget servise og detaljer i zink. De hvite linserviettene med engletrykk er allerede en slager- og kulene i fattigmannssølv likeså.

onsdag 17. november 2010

Vil dere se bursdagsgaven min? Want to see my gift?

Bursdagsgaven fra min kjære i år er var en vintage Jielde-lampe i en nydelig linfarge med rust og patina. Jeg liker de gamle lampene best, siden disse har større "skjermer" enn de nyproduserte. En slik har stått på ønskelisten leeenge, så nå er jeg er superfornøyd! Jeg mangler fortsatt en fot til den, for disse gamle lampene er tunge og trenger noe å stå støtt på. Jeg vurderer å skaffe en arm til og lage stålampe av den, for den er rimelig stor. Fortsettelse følger!

tirsdag 16. november 2010

Den fineste julegaven?/ The best Christmas gift?

Står en original kirkestake øverst på ønskelista til jul? Dette er en gammel, fransk kirkestake med fem opalinblomster, og en nydelig original mørk patina. Den måler 42 x 31 cm og er cirka 16 cm dyp. SOLGT

Inspirasjon: dekk et bord/ inspiration: Christmas table

En av mine inspirasjonskilder er den svenske butikken og nettbutikken Biskopsgården. Her har de dekket et nydelig julebord i nøytrale toner med innslag av grønt og sølv. Nydelig! Jeg har også tatt bilde av noen julete borddekkinger hos Living som jeg skal dele med dere fremover.

søndag 14. november 2010

Melsekker for salg/ vintage linen sacks for sale

Jeg har tre gamle melsekker til som jeg skal selge. Melsekker er veldig anvendelige, og gjør nytten som duk, putetrekk, sofaløper, teppe og er perfekt til mange hobbyprosjekter. Alle disse er hele og fine, uten flekker eller hull.
Sekk 5: Denne har svarte striper, er 48 cm bred og 121 cm lang. SOLGT
Sekk 6: Herlig mørk linsekk med grov struktur og mørkeblå stripe langs midten. Perfekt i et røft, franskinspirert miljø. Den måler 45 cm x 119 cm. SOLGT
Sekk 7: Fin sekk i hjemmevevd lin med fiskebeinsmønster.46 cm bred og 109 cm lang. SOLGT

La maison blanche/ the white home

Røffe murvegger, bjelker i taket, rustikke tremøbler og sjarmerende, skjeve antikviteter lever i harmoni i dette nydelige huset i Frankrike. Se på disse bildene og sug inn inspirasjonen:

lørdag 13. november 2010

Moderne, lilla jul/ modern Christmas

Føler du at verken den tradisjonelle røde eller den hvite julen er noe for deg, kan du kanskje satse på en litt utradisjonell, moderne jul i år. Farger som lilla, brunt eller svart kan passe fint, eller du kan ta dne helt ut med knallfarger som for eksempel knæsj rosa. En hit på jenterommet! Bildene under er fra Living på Skullerud der jeg jobber.
Bytt ut julegranen med furu eller et annet tre for en utradisjonell look. Furutrærne har vi i en størrelse som passer på et bord og et stort gulvtre. En rustikk krukke passer godt til.
Den hvite plaststjernen er byttet ut med en stoffstjerne i velour fra Tine K.
Brunlilla juletrekuler er spesielt lekkert i adventstiden.