mandag 31. januar 2011

Trend: speil, speil på veggen der/ Trend: mirrors

En trend jeg har tro på, er speil. Ikke at det noen gang har vært skikkelig umoderne, men nå skal de henge i grupper. Å montere flere gamle, patinerte speil på veggen er et godt alternativ til bilder. Speil åpner opp et rom og får det til å virke større, og i motsetning til bilder er det nesten umulig å gjøre "feil". Vi håper på å finne teglsteinsvegg i stuen i den nye leiligheten, og der vil det være perfekt med en gruppe speil, ser jeg for meg. Her er noen godbiter til inspirasjon:
(Foto: Dagbladet)

søndag 30. januar 2011

God søndag!/ Have a nice Sunday!

Er bare innom for å ønske alle lesere en riktig fin søndag! Dere har blitt riktig så mange den siste tiden; antall følgere øker stadig og besøkstelleren når nye høyder. Kjempekoselig at så mange finner veien inn hit! Bloggen har vært både i Vakre Hjem og i lokalavisen den siste tiden, skal prøve å få avbildet reportasjene så dere som ikke har sett også kan få tatt en titt :)
(Foto: Tine K)

fredag 28. januar 2011

Leilighetsinspirasjon/ Apartment inspiration

Å tråle Finn.no etter leiligheter har jeg gjort så lenge nå at jeg fortsatt automatisk klikker meg inn selv om vi allerede har kjøpt. I dag kom jeg over denne lekre toromsen på Grønland. Her er det inspirasjon å hente! Ingen tvil om at hvitmalte gulv er fint i alle fall:
(Foto: Finn.no)

onsdag 26. januar 2011

Bobler over av ideer/ full of ideas

Nå som jeg endelig har noen konkrete rom å forholde meg til når det gjelder leilighet, får jeg hodet fullt av ideer om hvordan jeg vil ha det. Gangen ser jeg ganske klart for meg i hodet nå; hvitmalt gulv, beige vegger, innebygget garderobeskap og NUD-lamper med store pærer i taket. Rent og pent! Den nye leiligheten vil nok få en hakket tøffere stil enn jeg har nå, litt mindre hvitt og blonder og litt flere innslag av industri. Det er godt med litt forandringer, og morsomt å kunne begynne (nesten) med blanke ark.
(Foto: Finn.no)
(Foto: House Doctor, Det gode liv)

tirsdag 25. januar 2011

Vi har kjøpt leilighet!/ We have bought an apartment!

I går kunne vi endelig juble! Etter mange tapte budrunder skulle det endelig bli vår tur til å vinne. Vi har kjøpt oss en toroms leilighet i Oslo, og gleder oss masse til å flytte inn i april. Ideene strømmer til om hva vi har lyst til å gjøre for å lage den til vårt hjem. Hele prosessen skal såklart blogges om!

(Foto: Finn.no)

lørdag 22. januar 2011

På besøk hos Milla Boutique/ Visiting Milla Boutique

Nå som vi har besøkt hjemmet til innehaveren av Milla Boutique, er det naturlig å se på butikken også. Ikke sant? Derfor tok jeg med meg kameraet til House of Oslo i Vika for en rundtur blant industrilamper, paljetter og Pure and originals kalkmaling. Mye lekkert her, med andre ord.

Ps! Innlegget er på ingen måte sponset, jeg bare liker så godt stilen og håper dere kan finne litt inspirasjon fra denne vakre butikken. Og det er jo ikke alle som har muligheten til å besøke butikken i Oslo selv!

fredag 21. januar 2011

Inspirerende hjem/ inspiring home

Camilla Berntsen som driver Milla Boutique på House of Oslo har en fantastisk leilighet. De hundre kvadratmeterne på St. Hanshaugen er innredet i en miks av rustikk rock, glam og natur. Teglstein, glamorøse lysekroner, paljetter, skinn og naturlig treverk setter den særpregede og inspirerende stilen. Spesielt kjøkkenet som er bygget opp av gammel teglstein er jeg svak for.
(Foto: Dagbladet, Maison)

torsdag 20. januar 2011

Hvit hortensia i stua/ white hydrangea in the living room

Jeg føler det er på tide med vår, så i går tok jeg meg en runde i byens blomsterbutikker for å kjøpe inn litt nye blomster. Finn Schjølls blomsterbutikk Blomster i sentrum (ligger i Rosenkrantzgate 3) er verdt en titt selv om det knapt er plass til å gå der inne mellom alle dekorasjoner, blomster, urner og tente lys. Alltid en opplevelse, og det er bare å suge til seg inspirasjonen! En hvit hortensia og en liten grønn plante fikk bli med hjem.

tirsdag 18. januar 2011

En smakebit/ a preview of what I'm going to sell

Det nærmer seg flytting, og siden jeg må renske ut litt før pakking, kommer jeg til å selge unna masse fint på bloggen fremover. På den måten får jeg også finansiert alt vi kommer til å trenge i den nye leiligheten (som vi forøvrig ikke har kjøpt ennå, men vi skal på masse visninger fremover, så vi satser på at det går i boks!) Her er en liten smakebit:

lørdag 15. januar 2011

Lysestaker i betong/ cool candle holders

Disse lysestakene i betong har jeg siklet på helt siden jeg så de første gang på jobben. De er store, tunge og rålekre og koster bare 79 kroner stykke! Fås kjøpt hos Living eller på Home and cottage for dere som ikke har en Living-butikk i nærheten. Jeg har festet på rustne stensiler med hamptau for å gjøre de litt ekstra fine.

torsdag 13. januar 2011

Følg med i Vakre Hjem/ check out the magazine Vakre Hjem

I januarutgaven av Vakre Hjem og Interiør har Franciska laget en trendreportasje som heter "Fra hvitt og romantisk til røft og naturlig". Der er stuen vår location, og dere får se hvordan den hvite, romantiske stilen kan røffes til med rustikke materialer som lin, skinn og tre. Se flere smakebiter på Vakre Hjems blogg. Utgaven er i butikkhyllene 21. januar. Jeg gleder meg!
(Foto: Franciska Munck-Johansen for Vakre Hjem & Interiør)

onsdag 12. januar 2011

Trend: brocante og industri/ Trend: brocante and industry

Allt i hemmet skriver om ti tendenser i interiøret i 2011. To av mine favoritter er- ikke uventet- fransk loppemarkedstil og industristilen. Rå møbler med patina møter klassisk design og romantikk:

fredag 7. januar 2011

Kule kontraster/ cool contrasts

Jeg blir stadig like imponert over hvordan K&Co klarer å sette sammen ting. Disse røffe metallplatene blir det perfekte bakteppe for elegante lysekroner og fattigmannssølv. Legg merke til Jielde-vegglampene. Slike har jeg planer om å bruke som leselamper over sengen når vi flytter inn i ny leilighet :) Vi har vært på visninger denne uken også, og har funnet en leilighet som passer oss perfekt. Det spørs bare om vi har nok penger til å være med lenge nok i budrunden...
(Foto: K&Co)

torsdag 6. januar 2011

Bli med inn til Line/ Welcome to Line's home

Av min venninne Line (som mange av dere har handlet av gjennom utsalgene her på bloggen) har jeg fått lov til å dele stemningsbilder. Hun har et fantastisk hjem innredet i fransk landstil med masser av originale franske funn og sjarmerende detaljer. Bare se her:
Denne vegg-kirkestaken har vi faktisk hver vår av. Med åtte opalinblomster er den et syn! Perfekt mellom de gamle, franske skoddene hun har kjøpt hos den danske nettbutikken Franske Fund.
Julestemning på kjøkkenbenken med gammel fajanse og et nydelig patinert tallerkenstativ. På kjøkkenet er det valgt åpne hyller i stedet for overskap. Der kan de gamle funnene få hedersplassen.
De gamle, rosa englevingene er fra Vintage by Nina.
Spisestuen. Line har en formidabel samling av gammelt fattigmannssølv! Er det ikke flott? Utsikten er det heller ingenting å utsette på!