søndag 27. februar 2011

Jeg selger unna før flytting/ for sale

For å rydde litt før vi skal flytte, selger jeg nå unna masse fine pynteting! Frakt kommer i tillegg til de oppgitte prisene. Mange av tingene jeg selger denne gang er knuselige, og må emballeres godt. Jeg sender derfor helst i egenemballert Norgespakke som koster 160 kroner for inntil 10 kilo (da kan du kjøpe flere ting og betale samme frakt). Ellers pris etter vekt, se Postens hjemmesider for priser. Førstemann til mølla gjelder som vanlig.
Høy og tung madonna i beigepatinert farge. Høyden er hele 50 cm! Et syn! SOLGT
Gammelt, kremfarget stettefat. Høyden er 16 cm. SOLGT
Gammelt underlag i fil de fer, kjøpt på marked i Paris. Diameteren er 19 cm. SOLGT
Gammel, kremfarget bolle med patina og krakeleringer. Diameter oppe: 19 cm. SOLGT
Hvitt sausenebb som er krakelert. Passer supert til blomsterløker!  SOLGT
Til venstre: Kuppel i plast, liten defekt nederst. Gammelt understell i svartmalt tre med gjennombrutt mønster.SOLGT
Til høyre: Kuppel i glass, hel og fin. Understell i svartmalt plast. Høyde er 14 cm. SOLGT
Gamle fakirer- så flotte å sette kort i.  SOLGT
Gamle, franske trekrusifikser. Den til venstre mangler Jesus-figuren. SOLGT
Rålekkert gammelt emaljert dørslag i hvitt og mørkeblått. SOLGT

lørdag 26. februar 2011

Gjør det selv: Quiltet pute /DIY: quilted pillow

Helhvite quilter finner vi i Frankrike, og jeg ble inspirert til å sy denne puten (som har noen skjevheter som hjemmesydde puter skal ha!). Slik kan du sy den samme: Start med to kvadrater hvitt bomullsstoff på 45 x 45 cm. Du trenger noen cm å gå på fordi vi skal sy mønster med relieffeffekt på puten. Legg ett lag vatt i samme størrelse mellom to lag stoff kant i kant. Marker mønsteret du skal sy med knappenåler. Vær nøye når du måler opp. Bruk vinkellinjal. Kvadratet på puten på bildet er 22 x 22 cm stort, og mellom hver sydde "diamant" er det 2 x 2 cm.
Sy stingene med lang rettsøm med knapphullstråd i samme farge som stoffet. Skulle du for eksempel være så uheldig å sy litt skjevt, vil ikke denne feilen bli så fremtedende når tråden er nøytral. Knapphullstråden er litt tykkere og mattere enn den vanlige sytråden, og gir puten en mykere look. Om symaskinen ikke er medgjørlig, kan du såklart bruke vanlig sytråd. Fest så pompongremsen langs kanten av forsiden med knappenåler og tråkle så den ligger støtt til vi skal sy sammen puten til slutt. Båndet skal nå danne kantene på puten, så pass på at sidene er 40 x 40 cm lange.
Når du har sydd ferdig forstykket, er det på tide å sy bakstykket. Klipp opp to stykker på 42 x 30 cm. Sy inn den ene langsiden på begge stykkene. Legg dem rette mot rette på det quiltede forstykket. De skal overlappe hverandre siden dette skal bli lommen bak som innerputen skal legges inn i. Fest alle lagene sammen med knappenåler og sy med rettsøm rundt alle fire sidene. Pass på at du syr rett langs pompongbåndet slik at kanten blir jevn. Nå kan du vrenge puten og legge inn fyllputen. Sy eventuelt en knapp eller knyting bak om innerputen vises mellom åpningen.

onsdag 23. februar 2011

Inspirasjon: stue/ inspiration: living room

Ny, lekker inspirasjon fra K&Co. Her er det bare å nyte:
 
 (Foto: K&Co)

En sofa vi begge er fornøyde med/ We like this sofa

Da tror vi at vi har funnet en sofa som begge blir fornøyde med! Denne Howard-sofaen står ikke i butikkene hos Living, men kan spesialbestilles :) Palass fra Top-line heter den, om noen lurer. Trekket velger man selv. Vi skal ha ensfarget lyst trekk, ikke mønstret som på bildet.
(Foto: Top-line)

mandag 21. februar 2011

Kult!/ Cool!

Hvis du har skaffet deg den nyeste dingsen fra Apple, nemlig iPad, anbefaler jeg å lese interiørmagasiner og blogger der! Bildene er sylskarpe, og selv om jeg fortsatt liker følelsen av interiørbilder på papir, tror jeg dette kan bli en utfordrer i fremtiden. Sköna Hem er et av magasinene som har lansert egen iPad-utgave.

søndag 20. februar 2011

Naturlig lin/ Pure linen

Jeg er blitt helt hekta på linfargede ting om dagen; duker, puter, møbler, vegger, you name it. Og er det noen som er gode på denne fargen, så er det franske Coté Bastide. Her henter jeg inspirasjon til soverommet i den nye leiligheten:

fredag 18. februar 2011

Kjøkkeninspirasjon/ Kitchen inspiration

Dette kjøkkenet kan ikke vises ofte nok. Definitivt en inspirasjon til mitt nye kjøkken! Metro-fliser og porselensvask vil jeg i alle fall ha etter hvert. Og gjerne en snasen espressomaskin så jeg kan invitere venner på kaffe i den nye leiligheten :)

Vinneren av abonnement på BoligDrøm er...

Da har random.org valgt ut en vinner, og det ble Trine med bloggen Trines gleder! Gratulerer så mye med ett års abonnement på BoligDrøm! Håper du får mange kosestunder med det herlige magasinet :)
(Foto: BoligDrøm)

torsdag 17. februar 2011

Husk giveawayen!

Giveaway for Norwegian readers only. Ville bare minne om giveawayen der du kan vinne ett års abonnement på det nye interiørmagasinet BoligDrøm. I kveld kl 24.00 trekker jeg vinneren. Delta ved å kommentere under innlegget: Vinn abonnement på Boligdrøm
(Foto: BoligDrøm)

onsdag 16. februar 2011

Barstoler på kjøkkenet/ Bar stools in the kitchen

To "Bolt" barstoler fra Living har flyttet inn på kjøkkenet vårt. Vi har såvidt begynt å handle inn til den nye leiligheten, så disse to skal definitivt få være med videre. Litt industri skal det nok bli, men vi kommer nok til å holde oss til den franske landstilen fortsatt. Et hjem skal tross alt være koselig å komme hjem til, spesielt når man bor midt i Oslo-gryta!

mandag 14. februar 2011

På sofajakt/ Looking for the perfect sofa

I dag har Geir Arne og jeg vært og prøvesittet sofaene på jobben. Jammen ikke lett å finne en sofa vi begge vil ha når jeg fokuserer på utseendet, mens Geir Arne er mest opptatt av komfort. Men det skal nok bli en ordning på det slik at vi slipper å sitte på gulvet i den nye leiligheten!

søndag 13. februar 2011

Gjør det selv: volangpute/ DIY: flounce pillow case

Denne puten er en av fem puter jeg sydde til eksamen i fjor. Tenkte å dele "oppskriften" med dere i tilfelle dere ville prøve dere på et enkelt syprosjekt? Jeg er absolutt ingen proff når det gjelder sying, men denne puten klarte jeg å mekke sammen, så det skal være overkommelig for enhver. Puta kan såklart dekoreres med transfermotiv, applikasjon eller monogrammer for å gjøre den mer personlig.
Av utstyr trenger du symaskin, synål, knappenåler og stoffsaks. Materialene er vasket lin i ønsket farge, sytråd i samme farge som stoffet, innerpute 50 x 50 cm og fem perlemorsknapper eller andre knapper som matcher stoffet du har valgt.
Riv opp fire remser lin hver på 120 x 7 cm. Dette skal bli volanger. Jo lengre remsene er, jo mer rynker blir det. Sy to rynkesømmer med en halv cm avstand langs den ene langsiden av alle stykkene, enten med enkle sting for hånd eller ved å stille inn symaskinen på rettsøm og velge maks lengde på stingene.
Dra så i trådene slik at stoffet rynker seg. Syr du på maskin, drar du kun i undertråden. Hver lengde skal bli 50 cm. Sy så en rettsøm over for å feste rynkene. På motsatt langside drar du ut de fem ytterste trådene stoffet for å få en røff flosseffekt. Sy sammen i hjørnene.
Nå skal du klippe opp et linstykke på 40 x 15 cm. Brett inn den ene langsiden, eventuelt stryk, og sy en rettsøm. Dette skal bli flappen som skal dekke over åpningen der innerputen skal legges inn. Klipp også til to kvadrater på 50 x 50 cm som skal bli for- og bakstykket til puten.
Legg rynkene kant i kant mellom de to kvadratene og fest langs kantene som skal bli ned på puten, og halvveis opp på de to sidene med knappenåler. Legg så inn flappen øverst med rettsiden opp mellom det underste laget og volangeren. Sy sammen rundt hele, men ikke sy gjennom det underste laget langs kanten oppe. Her skal nemlig fyllputen inn.
Til slutt syr du på fem små knapper i perlemor under flappen og fem knapphull oppå flappen. Merk med en blyant for å få rett bredde på knapphullene.
Slik blir baksiden av puten. Har du også sydd en pute, vil jeg gjerne se, så send meg gjerne bilde på mail :)

fredag 11. februar 2011

Inspirasjon: lys fabrikkstil/ Inspiration: factory style

(Foto: Rob Brinson/ Design*Sponge)

Stjel stilen/ steal the style

Etter å ha latt meg imponere av bildene over, tenkte jeg å vise dere hva som skal til for å skape stilen selv- uten at det blir for dyrt! Her er noen godbiter vi har på jobben:
Hugo stol i semsket skinn, 1995,-
Rockwood salongbord, 2495,-
Napoli taklampe, 399,-
 Bolt barstol i jern, 599,-
(Foto: Living)