torsdag 31. mars 2011

Inspirasjon til leiligheten/ Inspiration: Nina Hartmann

Nå er det bare to uker til flytting, og det er mye som skal gjøres. Vi har såvidt begynt å rydde i skap, kaste unna ting vi ikke trenger og selge unna litt. Inspirasjon suger jeg til meg om dagen mens jeg planlegger hvordan det skal bli seende ut. Da er det godt med noen herlige bilder å hvile øynene på:
Det vakreste kjøkkenet tilhører Nina Hartmann! Et herlig rustikt bord, lamper i fattigmannssølv, SMEG-kjøleskap og en gammel kakkelovn. Ja takk! Jeg vil ikke ha plass til spisebord på kjøkkenet, men håper å skape litt av den samme stemningen i vår leilighet.
Gamle vitrineskap, kurv, melsekker og kirkestaker setter stilen i stuen.
Gjennomført i lyse og deilkate farger i gangen.
Deilig med duse farger på soverommet. En gammel jernseng på hjul og skodder i vinduet er bare lekkert!

søndag 27. mars 2011

Reportasje i Dagbladet/ pictures in the newspaper Dagbladet

I Dagbladet Søndag i dag er det en firesiders reportasje fra leiligheten her. Bildene ble tatt i høst. Mye har skjedd siden da, men jeg syntes likevel det ble fint på trykk :) Har dessverre lite nye bilder å vise dere på bloggen om dagen siden kameraet vårt er inne til reparasjon. Jeg er i full gang med å male møbler som skal inn i den nye leiligheten. Nå er det bare to uker til vi flytter! 

mandag 21. mars 2011

Prosjekt seng/ Project: bed

Etter at jeg så dette vakre bildet på bloggen Vintage, har jeg vært sikker på hvordan sengen vår skal se ut. Vi har kjøpt en brukt jernseng fra IKEA. Den skal males hvit, men jeg vil beholde noen detaljer i messing. Se bare så lekkert det kan være:
Skisse av hvordan jeg ser for meg sengen vil se ut ferdig malt.

søndag 20. mars 2011

Mot vår/ Spring is near

Det går mot vår og flytting! Vi teller ned, og i dag er det bare 24 dager igjen til vi flytter inn i leiligheten. I helga har vi hentet både TV-benk, kommode, seng og en stol, så nå er stua stappet med møbler! Til uken blir det fram med malingsspannet, for både tremøblene og jernsenga skal få seg et strøk hvitmaling.

fredag 18. mars 2011

Jeg vant gavekort!/ I won a gift card!

I dag er en fin dag, for jeg har vunnet gavekort fra Milla Boutique! Franciskas vakre verden har avslørt vinnerne av sitt store premiedryss, og jeg var en av de heldige. Noe av gavekortet går til innkjøp av Pure and original-malingen som skal opp på veggen i minst ett av rommene i den nye leiligheten. Jeg gleder meg!

onsdag 16. mars 2011

Vårlig inspirasjon/ spring inspiration

Danske Butik Sophie får inn nyheter hver uke, så jeg elsker å titte på hva som er nytt. Nå var det også lagt ut en masse vårlige inspirasjonsbilder fra butikken som bør deles. Fransk landstil på sitt beste:
(Foto: Butik Sophie)

tirsdag 15. mars 2011

Idé: Jielde over senga/ Idea: Jielde lamps

Arkitektlampen Jielde passer perfekt som leselamper over senga med sine bevegelige ledd. Vi skal ha Jielde-spotter over jernsenga i den nye leiligheten :)
(Foto: Sköna Hem)

fredag 11. mars 2011

Sanselig sommer/ The book Sanselig sommer

Da kan jeg avsløre at noen av mine bilder kommer med i Franciska Munck- Johansens bok Sanselig sommer. Akkurat hvilke bilder som er valgt ut, må dere vente til boken kommer ut med å se :) Jeg gleder meg til å se hvordan det blir på trykk i alle fall!

onsdag 9. mars 2011

Billig eller dyrt?/ Save or spend?

Bonytt hadde for en tid tilbake en spennende billig og dyrt-reportasje. Veldig inspirerende styling, røft og robust! Hva liker du best, billig eller dyrt?
(Foto: Margaret M de Lange/ Bonytt)
BILLIG: Det billige interiøret har Spiger-stol med pute "Valbonne", rottinglykt, lammeskinn og industrilampe fra LIVING. Vinhyller fra IKEA og krukke på bordet fra Home and cottage.
(Foto: Margaret M de Lange/ Bonytt) 
DYRT: Det dyre interiøret har vinhylle og industrilampe fra LIVING. Den store kurven er fra Home and cottage og stolen er en original Tolix.

søndag 6. mars 2011

Selger melsekk, votivhjerte+++/ for sale

Da har jeg funnet fram litt til som skal selges.
Hjemmelaget knaggrekke i slitt hvit med tre knagger (franske liljer).
Gammel og patinert sikt kjøpt på marked i Frankrike. SOLGT
Gammelt, italiensk votivhjerte med engler og rik ornamentikk. Vakker, mørk patina. Måler hele 13 cm fra topp til bunn. SOLGT
Lekker gammel melsekk i lin med mørkeblå striper. Disse med krone i tillegg til bladkrans og blomster er sjeldne å finne!  Fantastisk lekkert trykk med krone, bladkrans, blomster og dekorativ tekst. Tykk og tung, grov lin. Noen små lappinger i linfarge. Så fin som løper i sofa eller stol. SOLGT
Lite, gammelt bilde med svart ramme og oppheng. Merket Johs Mjaatvedt Rammefabrik. Måler 12x17 cm.
Superfin gammel tallerken fra Belgia med motiv Bataille de Wagram 1809. 24 cm i diameter. Stempel på baksiden. SOLGT
Fin, fransk fil de fer-kurv. Original patina. SOLGT

lørdag 5. mars 2011

Kjøkkenskoddene/ shutters in the kitchen window

Flere har spurt hva som befinner seg inni vinduet på kjøkkenet, så jeg tenkte jeg kunne vise dere som ikke har sett det før hva det er for noe! Pappa har nemlig snekret skodder til meg i gammel stil. De gjør kjøkkenet ekstra koselig, og ser egentlig ganske så autentiske ut spør du meg!

torsdag 3. mars 2011

NIB-utfordring mars: kjøkken/ my kitchen

Da har turen kommet til kjøkkenet gjennom månedsutfordringen til Norske Interiørblogger (NIB). Jeg vil gjerne være med, og her er noen bilder fra vårt nåværende kjøkken i leid leilighet. Jeg gleder meg også til å starte på kjøkkenet i den nye leiligheten. Vi tar over 13. april, så nå begynner det å nærme seg!

onsdag 2. mars 2011

Tips: pakk inn potten/ Tip: wrap up the flower pot

Mangler du blomsterpotte til den nye planten? Hva med å pakke inn den stygge plastpotten i bølgepapp, gråpapir eller litt silkepapir? Pynt med en etikett, et glansbilde eller en tag med dekorativ skrift. Husk å ha en liten skål under!

tirsdag 1. mars 2011

Koselig landkjøkken/ cozy kitchen

Hoi! Tingene i innlegget under gikk jammen fort unna, og snart legger jeg ut flere ting for salg. Godt for meg å få ryddet unna litt, og forhåpentlig kan noen andre glede seg over tingene :) Mens jeg snuser frem flere ting jeg skal selge, kan dere kose dere med inspirasjon fra Marie Delice Karlssons landlige kjøkken.
(Foto: Clive Tompsett/ Sköna Hem)