lørdag 12. september 2009

Qestions & answers

Jeg får mange interessante spørsmål i kommentarfeltet. Her har jeg samlet opp de nyeste. Håper dere har fått svar på alt dere lurer på!

Q: Hvor mye koster sånn salt- og pepperbøsser der da? Har du handlet dine fra eBay? /Hilde
A: Hei Hilde! De er kjøpt på eBay, ja. For begge to inkludert frakt tror jeg de kostet mellom 150 og 200 kroner. Du kan finne både dyrere og billigere bøsser i den samme stilen på nettaksjonen. Søk på empire shakers, silver plate shakers eller lignende.

Q: Does your partner like this style too? /J
A: Hi J! Yes, he likes it (actually, he don't care about interior). He does not like pink, too much laces or feminin details, so I try to use shades of grey and black to make the style a bit more masculine. But I also like the industrial look, so you can make a compromise maybe? And it’s cool to mix old furniture with modern design. Just choose a few colours, and keep to them.

Ja, han liker det, eller rettere sagt, bryr han seg ikke så mye. Rosa, for mye blonder og feminine detaljer er han ikke så glad i, så jeg prøver å bruke farger som grått og svart for å gjøre stilen litt mer maskulin. Menn liker den industrielle looken som kommer for fullt nå, så kanskje du kan gjøre et kompromiss? Og det er kult å mikse gamle møbler med moderne design, bare velg det ut en begrenset fargeskala, og hold deg til de fargene for å få en helhet.

Q: Kan jeg spørre hva slags kamera du bruker? /Charlotte
A: Hei Charlotte! Jeg bruker Nikon D80 speilrefleks. Til det har jeg to linser, en zoomlinse fra 18-135 mm med f. 3,5 som jeg tar bilder av hele rom med, siden den har litt vidvinkel. I tillegg har jeg ei lyssterk fastlinse på 50 mm med f. 1,8. (Jo lavere f, jo lysere kan bildene bli.) Noen ganger bruker jeg stativ, men det er sjelden. Enklere å få klare bilder da, siden jeg aldri bruker blitz.

Q: Wow, så flott suppeskål. Kor fekk du tak i den? /Anne
A: Hei Anne! Sausenebbet i sølvplett er kjøpt på Antikkvarehuset Arilds Antikk i Pilestredet i Oslo. Der har de både møbler, småting, gamle leker, tekstiler, lysekroner og mye mer. Her er det en artikkel om han som driver butikken: Arilds sosiale antikk. Butikken har også egen hjemmeside.

Q: Så fine de stolputene var. Hvor har du kjøpt dem? /Elis@beth
A: Hei Elisabeth! Putene er egentlig bare stolstrekk, og det er mamma som har sydd dem. Hun og venninnen som deler navn med deg (!) driver bloggen Det lille ekstra interiør og har bod på brukt- og antikkmarked i Gamlebyen i Fredrikstad i helgene. De selger blant annet gamle stoler som de pusser opp, men foreløpig syr de ikke løse trekk. Lignende putetrekk til spisestuestoler kan du kjøpe på mange nettbutikker, blant annet på Lille Maison.

Q: Hvilken malingstype bruker du? /Anne
A: Hei Anne! Som grunning har jeg brukt hvit heftgrunn, så oljemaling i fargen S1500N. Den er silkematt. Dette gjelder bordene. Hyller og småting maler jeg med akryl, noe i lysegrått og noe i eggehvitt.

Q: For en fin lysekrone, kan jeg spørre hvor du kjøpte den? /madam mim
A: Hei madam mim! Takk! Du kan spørre, men jeg deler ikke alle bruktbutikkene jeg har funnet! Hihi, noen hemmeligheter må man jo ha. Denne er kjøpt i en bruktbutikk, men man kan finne slike på nettauksjoner, eller marked rundt om, for eksempel i Gamlebyen i Fredrikstad eller i Oslo. Eller kanskje på Finn.no?

3 kommentarer:

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Skjønner godt at folk spør. Du har jo så mye fint og tar veldig vakre bilder.

Ønsker deg en herlig helg
Klem:)

Anonym sa...

Liker stilen din utrolig godt, og du får ting så godt frem på bildene!
Virkelig en inspirasjon:)
God helg til deg=)

simmas hus sa...

Flott blogg du har! Er det ok at jeg linker deg ?