lørdag 26. februar 2011

Gjør det selv: Quiltet pute /DIY: quilted pillow

Helhvite quilter finner vi i Frankrike, og jeg ble inspirert til å sy denne puten (som har noen skjevheter som hjemmesydde puter skal ha!). Slik kan du sy den samme: Start med to kvadrater hvitt bomullsstoff på 45 x 45 cm. Du trenger noen cm å gå på fordi vi skal sy mønster med relieffeffekt på puten. Legg ett lag vatt i samme størrelse mellom to lag stoff kant i kant. Marker mønsteret du skal sy med knappenåler. Vær nøye når du måler opp. Bruk vinkellinjal. Kvadratet på puten på bildet er 22 x 22 cm stort, og mellom hver sydde "diamant" er det 2 x 2 cm.
Sy stingene med lang rettsøm med knapphullstråd i samme farge som stoffet. Skulle du for eksempel være så uheldig å sy litt skjevt, vil ikke denne feilen bli så fremtedende når tråden er nøytral. Knapphullstråden er litt tykkere og mattere enn den vanlige sytråden, og gir puten en mykere look. Om symaskinen ikke er medgjørlig, kan du såklart bruke vanlig sytråd. Fest så pompongremsen langs kanten av forsiden med knappenåler og tråkle så den ligger støtt til vi skal sy sammen puten til slutt. Båndet skal nå danne kantene på puten, så pass på at sidene er 40 x 40 cm lange.
Når du har sydd ferdig forstykket, er det på tide å sy bakstykket. Klipp opp to stykker på 42 x 30 cm. Sy inn den ene langsiden på begge stykkene. Legg dem rette mot rette på det quiltede forstykket. De skal overlappe hverandre siden dette skal bli lommen bak som innerputen skal legges inn i. Fest alle lagene sammen med knappenåler og sy med rettsøm rundt alle fire sidene. Pass på at du syr rett langs pompongbåndet slik at kanten blir jevn. Nå kan du vrenge puten og legge inn fyllputen. Sy eventuelt en knapp eller knyting bak om innerputen vises mellom åpningen.

4 kommentarer:

tinemor sa...

Den var jo superfin!
Så flik du er :-)
Klem

sylvia sa...

heisan.
så vakker den ble.
klem fra sylvia

Ainosofia sa...

<3

Silje sa...

Utrolig lekker pute! Har jeg fått noe trykk på symaskinen min så skulle jeg ha prøv meg på den. Foreløbig tror jeg at jeg diskre sender over linken til min mor som er betydelig mye flinkere enn meg:)
Ha en fin dag:)