fredag 3. juni 2011

Fransk inspirasjon/ inspiration from France

Den franske landstilen er fremdeles hot, og nå skal det være rått, autentisk og rustikt som på en fransk gård. En stor samling gamle glassklokker er perfekt til å vise frem forsommerens syriner på det slitte trebordet. Bjelkene i taket og rødrutete flisgulv setter stemningen. Detaljer som gamle bygningsdeler i sink, byster og urner understreker det franske. I love it!

20 kommentarer:

urban Territory sa...

Hei Stine,

Flotte bilder fra Art&Décoration - et morsomt blad.

Men jeg må få korrigere deg, shabby chic-stilen har vært UT en god stund nå. Noen tviholder på den, det er riktig, men trendsettere og designere har gått videre for lenge siden.

Mange her hjemme feiltolker stilen og tror den handler om å hvitkalke alt man har, og finne frem sprukne småbord og gamle blondeputer fra loftet.

Det som gjør bildene fra A&D smakfulle og interessante er - som du sikkert vet - guvflisene, det store speilet og kombinasjonen med omgivelser og møblenes fasong. Stolene er klassisk provance-stil, som hører hjemme i denne sjangeren.

Dekoren - som glassklokkene, vaser og manekengbystene - er simpelthen bare dét: dekor.

Uten grunnelementene som gulv og tak, fasongen på de store møbelelementene, faller stilen sammen, og bilr en klisjé, eller til og med en parodi.

Mye morsomt å la seg inspirere av i denne stilen, men det kan fort gå på trynet. Du har nok sett eksempler...

Tar jeg feil? :-)

God helg!

U.T.

Modern Country sa...

Hei Stine, aller først, takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålene mine! Jeg vet du har det hektisk om dagen så det satte jeg veldig pris på :) Jeg synes gulfargen ser bra ut, iallefall her på skjermen, men jeg er enig med deg allikevel. Den bør ikke være for skarp, det må bli en fin balanse. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre enda, men det blir enten dus strågul eller lin. Vi får se hva vi finner, og se også på prisen. Men det viktigste er at den passer sammen med resten av interiøret.

Jeg må si meg veldig uenig i første kommentar. Du nevnte ikke shabby chic, og den stilen har som jeg ser lite til felles med Fransk landstil. Jeg synes du tolker landstilen bra. Dessuten tror jeg det viktigste bare er å følge sitt eget hjerte, å ikke på død og liv følge trendene. Og det synes jeg ikke du gjør heller!! Jeg er selv så lei av at bladene skal dirigere og fortelle deg hva som er rett og in. Selv følger jeg bare min egen vei og innreder slik jeg føler passer meg selv best. Og det jeg trives aller best med er en blanding av lyst og rustikk. Og jeg føler nok at jeg faller utenfor mye av det jeg ser. Men blir varm i hjertet av den Franske (lysere) landstilen. Jeg roper ofte Yes når jeg ser bildene dine, de Inspirere meg!!

Ha en flott helg, stor klem
Aina

Urban Territory sa...

Elsker en god diskusjon om stilarter og interiør! Slik lærer vi og blir enda flinkere!

To kommentarer til ovennevnte:

Stilen som dyrkes her heter nok Shabby Chic, men er her kalt "Vintage" chic - som vel er det samme? Den henter betydelig inspirasjon fra (det vi tror er) kontinental landstil, særlig fransk, men tolkes lokalt - altså; i Norge langer man sin egen versjon. Ikke alltid like vellykket... må vi nok innrømme.
Stines blogg er en av dem som faktisk får det til et godt stykke på vei, og langt bedre enn mange. Men stilen er og blir Shabby Chic-orientert.

Så var det spørsmålet om å følge trendsetterne, som ingen av oss vil, selvsagt. :-)
Problemet er at det er nettopp det vi gjør. Denne stilen dyrkes av tusenvis over hele landet, og er alt annet enn original. Noen klarer den bedre enn andre, som Stine, men særpreg og egenart finnes det lite av. Selv om vi tror det, fordi vi kan kopiere den med egne hender.

Tror kanskje jeg skal omdøpe stilen til "Norsk albino"? Eller hvit-anemisk-hermegås?
Friskheten fra det franske landlivet er kommet helt i bakgrunnen.

Når det er sagt - er altså Stines "vintage chic-blogg" blant de mest vellykkede og talentfulle. Se bare bildene fra det flotte kjøkkene! Og hva de har fått ut av den lille stuen! Det er bare å gratulere. Flott utført!

U.T.

lena sa...

Hej tack för såååå underbara bilder sen vilken stil och vad den heter som den första sura kommentaren Hon eller han har nog vaknat på fel sida. Jag älskar denna stil vad den än heter.Mvh Lena

Sophie sa...

Schön.

Stine sa...

Hei hei!

Morsomt med litt diskusjoner her inne! Jeg er nok både enig og uenig. Har sett en del av det du vil kalle parodier, det vil si fra mitt synspunkt- absolutt ALT hvitt, plastblomster i pasteller og bare nyproduserte etterlikninger av det gamle, som glorete skilt, for å nevne noe. Det faller fort igjennom synes jeg. Men jeg synes kanskje også shabby chic har fått et vel dårlig rykte på grunn av alle disse butikkene som selger dårlige kopier og rosa dill. Tror ikke det var dette Rachel Ashwell hadde sett for seg da hun lagde begrepet. Da var det mer snakk om gamle ting med personlighet enn masseprodusering.

Det hvite har vi sett mye av her i Norge, men det er jo ikke rart når vi har det mørkt halve året. Vi trenger lys! Det hvite er såklart en trend, som kanskje går litt ut til fordel for mer "autentiske" møbler, møbler med ekte bruksslitasje, og også fransk landstil, som jeg føler er en litt annen retning enn shabby chic. Jeg føler ikke jeg har stilen shabby chic, mer fransk landstil, eller fransk-nordisk landstil som noen mer presist vil kalle det. For det er jo rett som du sier- vi kan ikke få til bjelkene, de gamle flisene og de rå murveggene her hjemme. Men jeg vil heller ikke sette det som en begrensing. Selv om jeg har en typisk bygårdsleilighet med stukkatur, rosett og stor takhøyde, vil jeg gjerne ha med en følelse av Frankrike her. Derfor mikser jeg det hvite med gamle møbler, kirkestaker, lavendel og unike, gamle ting som ikke absolutt alle andre har. Føler stilen får mer tyngde og personlighet slik, selv om jeg vet jeg ikke akkurat er alene om å eie en Jielde-lampe (men det er i alle fall bedre enn IKEA!).

Om noen år er sikkert denne stilen og allemannseie også, og da vil vi vel ha noe heeeelt annet! Heldigvis!

Hilsen en engasjert Stine :)

Tinas vita bo sa...

Urtjusiga bilder!!


Kram Tina

Ainosofia sa...

<3

Tina - www.Vintage-Blog.dk sa...

Jeg vil slet ikke diskutere omkring stilarter - de er lige så forskellige som personer i dette univers - og er det ikke skønt at ikke alt kan puttes i 'kasser' og stilarter ;o)
Jeg synes det er skønne billeder du har fundet og elsker den lidt rå stil ;o)
Håber du får en dejlig solrig søndag ;o)
Klem Tina

K&Co. sa...

Bare rolig !!!

Nu er Fransk landstil jo ikke noget der pludselig er opstået.
Sådan har man jo boet i syd Frankrig og Italien i mange , mange år.
Vi har så i norden taget den til os lige som så mange andre bolig stil arter , f.eks.fra østen , Kina og Indien.
Og hvorfor skulle "stilen" ikke holde , det er jo en bolig stil
så men altid kan ændre på fordi den kan mikses sammen på rigtig mange måder.
Det er måske rigtigt at i mange bolig magasiner blive alt bare malet hvidt og så kaldt Frank landstil , sådan er det jo altid når noget bliver populært så bliver det kopieret , lige som alt andet , også med moderne møbel.
Og tillykke Stine med din Jielde lampe , jeg har også flere , det er jo en fed lampe lige som nogen synes den Danske P-H lampe er fin , så er den Franske stil altså kommet til norden for at blive uanset mode tendenser og hippe modefolk´s meninger.
Der er kun et at gøre , følge sit hjerte...

Bjørn Stiler , K&Co. København.

K&Co. sa...

Hej !

Nu er jeg lige på igen , forsat fra tidligere... ang. stil , Fransk stil , hvilken som helst stil..
Har læst hvad "urban Territory"
har skrevet , bl.a. om at Art&Dekoration er et "sjovt" blad ,
SJOVT på hvad måde ???
Jeg synes det er er rigtigt godt blad med rigtig mange ideér..
Nu har jeg også været inde på
"urban Territory" blog og set stilen der , det er en meget folkelig stil som vi har set her i Danmark i rigtig mange år , den er sådan en sikker stil , efter min mening , noget kønsløs og kedelig og helt ut , hvis man ser hvad der rør sig i moderne bolig indretning lige nu , men sikket også en stil der tiltaler mange mennesker , så er der jo lidt for enhver smag.
Så forsæt du bare derud af Stine med din Vintage Chic stil ,
Du har jo fat i noget rigtig mange godt kan li´ MODE rigtigt eller ej.

Bjørn Stiler , K&Co. København.

Stine sa...

Veldig sant det du skriver om den franske landstilen, Bjørn! Den er riktig så lekker, og det er ikke det granne rart at den har blitt så populær også her hjemme. Antikke, skikkelige møbler vil alltid holde (både stilmessig og kvalitetsmessig) lenger enn mange av de nyproduserte trendmøblene.

Personlig synes jeg heller ikke at stilen på hjemmesiden til Urban Territory var noe annet enn helt ordinær, og heller ikke noe "trendsettere og designere" holder på med nå. Hvis det er det som er så viktig. Ville gjerne sett flere eksempler på prosjekter som denne personen har jobbet med på hjemmesiden. Illustrasjonsbildet av handymannen overbeviser ikke meg, dessverre.

Stine

K&Co. sa...

Hej , Jeg ville nu også gerne se noget af det "urban Territory" har indrettet , det er så ordinært som noget kan blive , i Danmark ville vi sige " RØV KEDELIGT " og så skriver de på deres side at de ikke indretter i den Franske landstil fordi det er så nemt at folk selv kan gøre det , meget prof. sagt af en bolig indretter som kun indretter med ordinære møbel design , som enhver uden bare lidt persomlig stil anskaffer sig , Alle ved jo hvad det er og hvad det koster , sikkert , nemt og "Røv kedeligt" Her er der da virkelig tale om en meget upersonlig stil , så der er kun at sige Pøj med indretnings opgaverne til "urban Territory"

Bjørn Stiler , K&Co. København.

Landstil sa...

Hei på dere
Ser at det er mange og delte meninger om innredning i shabby chic og fransk landstil. Ikke glem hva opphavskvinnen sa om shabby chic " det er ikke en stilretning, men en måte og innrede på som oppfordrer til individuell innredning"=)
Selv er jeg helt hekte på fransk landstil, på nordisk vis, da dette passer best til norske hjem.
Imidlertid er jeg møkkalei såkalte synsere og kjøpte synsere som i ANNONSER, ikke reportasjer, forteller oss hva som er inn og hva som er ut! På interiørmessene vi besøker opplever vi en forsterkning av den franske landstilen, MENS journalisten imidlertid legger merke til den lille standen som nesten ingen besøker og handler fra, med store oppslag at SLIK blir neste sesongs trend=) Som gammel journalist vet jeg selv hvor misvisende media kan være og hvor lett vi lar oss lure=)
Shabby chic eller fransk landstil er MEGAPOPULÆRT her i Norge; det kan jeg som medeier i Den Franske Landstil www.landstil.com skrive under på!=9 Og det er enda flere år til den er på toppen her i landet! Den største utfordringen blir og slutte å kopiere hverandre, eller magasiner, og klare å skape inspirerende hjem etter sitt eget hjerte=)
For meg er ikke fransk landstil en innredningsstil, men en måte å leve på!
Diskusjonen om den ekte vare kontra den nyproduserte er desverre et økonomisk spørsmål! Alle har ikke økonomi til de gamle skattene og da blir gode kopier en god erstatning! Det er viktig at det ikke er lommeboken, men lysten, som avgjør hvilken stil en kan oppnå! Og for meg ligger spenningen i kontrastene=)
Lykke til med videre innredning Stine! Dette har du taket på=)
Klem fra Tone

Marit sa...

Hei hei!

Jeg har ikke tenkt å hive meg på noen diskusjon,men syns den er veldig interessant!:)jeg er langt ifra noen ekspert på alle disse stilartene,men er det en ting jeg vet,så er det at jeg elsker den frans-nordiske landstilen!det har jeg gjort i mange år,og jeg har ikke fått med meg at den har vært helt UT?!?
Jeg og samboeren er i gang med å bygge oss hus,og det er den stilen jeg vil prøve å skape,med litt innslag av industri.Og derfor syns jeg innlegget fra landstil hadde et godt poeng når hun skrev at det også er et økonomisk spørsmål for noen av oss med det å ha gamle skatter.At gode kopier blir en god erstatning.Det gjelder ivertfall meg fremover!:)
Syns også at det er litt leit at folk skal få negative kommentarer på sin innredning,fordi DEN personen mener at man gjort det feil fordi den stilen er slik og slik.Syns man kan få tolke de ulike stilene på sin måte,og slik få et personlig hjem som de selv trives i,for det er til slutt uansett det aller viktigste:)
Det er i grunn lettere å si at man har et franskt landstil-inspirert hjem,enn at man HAR en fransk landstil.Da kan man iallefall ikke bli anklaget for at det ikke er gjennomført til punkt og prikke!
Og din blogg Stine,er en stor inspirasjon for meg,enten du har en jielde-lampe eller ikke!!:)

Mvh.Marit

Stine sa...

Veldig hyggelig å få tilbakemeldinger på bloggen! Jeg takker og bukker, det er dere som gjør at jeg vil fortsette å blogge. Kjempemorsomt at så mange engasjerer seg i denne debatten, her kan vi nok aldri bli helt enige!

Når det gjelder økonomi, så kan alle få tak i gamle skatter til en rimelig penge. Det er bare å bruke nok tid, være litt kreativ og tålmodig! Jeg var student og levde på studielån da jeg kjøpte min første originale kirkestake- mye billigere enn kopiene til House Doctor, f.eks. Men da hadde jeg også brukt lang tid hver dag på eBay i nærmere et halvår før jeg fant en. Til gjengjeld kan jeg være superstolt og fornøyd med kuppet i lang tid. Gamle skatter kan man komme over på loppis, bruktmarkeder i Norge eller i utlandet, på Finn eller auksjoner. Kjøper man gjennom butikk må man såklart betale litt ekstra; da har noen andre gjort letingen og restaureringen for deg, og butikken skal jo også tjene sitt.

Stine- født med lopper i blodet :)

Marit sa...

Det har du helt rett i.Jeg har kun kjøpt på nett og det er ganske så dyrt..Jeg har ikke vært så heldig å finne det jeg er på utkikk etter på forskjellige loppemarkeder,men å følge med på e-bay har jeg ikke tenkt på engang,så takker for tipset!:)

K&Co. sa...

Hej !

Jeg synes det er helt ok at blande tingene , de nye kopiér har båre slet ikke den charme som de gamle ting har , og ja , de gamle ting koster sikker mere , men der er tit et helt andet håndværk bag dem og de ældes med ynde , og sjovt nok ser jeg tit at man bruger rigtig mange penge på det nye lækkere køkken , bade rum eller mange penge på den nye bil , men når det kommer til bolig indretningen , så må det ikke koste for meget.
Jeg bor selv billigt og køre rundt i en gammel bil , jeg vil hellere bruge nogle penge på min bolig indretning , det er her jeg nyder at være og så vil jeg også have nogle gode ting omkring mig.
Alt behøver jo heller ikke komme på en gang , man kan jo spare sammen til en ting ad gangen.
Det er lige som at købe en kopi Louis Vuitton taske , billigere , ja , men hvorfor så ikke bare købe en helt anden , eller spare sammen til den rigtige ?
Men ja, det drejer sig jo bare om at man selv er glad for den bolig indretning man har om den så er dyr , billig , kopiér eller ej det er jo op til en selv.
Men jeg vil da helst have en fin gammel ting med sjæl og patina end en helt ny kopi , så må jeg jo vente til der er sparet lidt sammen eller som Stine , gå på jagt.

Bjørn Stiler , K&Co. København.

Lillstugan Antik sa...

Kan bare give Björn ret. De sterile hjem man ser i visse boligmagasiner der allt bare er spröjtemalet med hvid plastikmaling og så er der kastet ind nogle "kirkestager" som aldrig har väret i närheden af en kirke fra house doctor. Det er ikke fransk landstil det er totalt upersonligt - kunde lige så godt ha väret taget fra et IKEA katalog. Shabby Chic kan man heller ikke kalde dette eftersom Rachel Ashwell gör så lidt som muligt ved hendes fund - de ska väre så autentiske som muligt for at gi hjemmet själ. Jeg har jo set hvor meget tid og energi du Stine lägger ned i at ta frem gamle autentiske detaljer i jeres nye hjem og det er det som skaper et riktigt hjem. Helt klart er du inspireret av den franska lantstilen og shabby shic i dess originale betydelse. Synd at Rachel Ashwells begrep har missbrugts til at beskrive disse spröjtemalede opersonlige hjem men det gäller ikke ditt hjem, Stine.

Små gleder sa...

så flott blogg du har! utrolig mye fint her!