lørdag 16. april 2011

Vi har flyttet/ Our new home

Nå har vi endelig tatt over leiligheten, og jeg skal ta masse bilder underveis! Vi starter med litt førbilder, så tenkte jeg at dere skal få daglige oppdateringer fra prosessen med å forme drømmeleiligheten. Høres ikke det bra ut? Utgangspunktet vårt er en 57 kvm stor bygårdsleilighet i hovedstaden, og består av gang, stue, bad, kjøkken og ett soverom.
Stuen er på 25 kvadratmeter og har to store krysspostvinduer som er typisk for bygårder som er bygget på 1890-tallet. Taket går helt ned i vinduene, og vi satser på at taket er senket. Derfor skal vi rive dette og se om det originale taket med rosett og stukkatur befinner seg over.
På gulvet er det eikeparkett. Vi vurderer å slipe den ned. Noen som har erfaring med å behandle parkett med noen type olje eller lakk med hvite pigmenter i?

I hjørnet til høyre er det brannmur med pipeløp. Her skal vi se om vi finner den originale teglsteinen under. Kanskje setter vi inn peis her også etter hvert, aller helst en gammel kakkelovn som hører til stilen, men prisen på slike er litt avskrekkende- rundt 60.000 kroner!


Kjøkkenet skal få linfargede vegger og rutete gulv. Innredingen skal også få seg et malingsstrøk i første omgang, så blir det kanskje integrerte hvitevarer, porselensvask og nye fronter etter hvert.
Soverommet har godt med oppbevaringsplass. Både vegger og skap skal males med kalkmalingen fra Pure and original i fargen River silt. Gulvet skal males med fransk grå gulvmaling. Jeg har også kjøpt inn de lekreste gardiner fra Home and cottage som skal opp i vinduet på motsatt side.

13 kommentarer:

Frøken Jægers Hus sa...

Fantastisk!!!!!! Gratulerer!
gleder meg til å følge med:)

Franske drømmer sa...

så herlig!
Gleder meg til å følge dere i prosessen :-))

Lykke til og kos dere!!

Klemmer

Anitas hus sa...

Gratulerer så mye med flott leilighet. Gleder meg til å følge med på oppussingen, planene høres supre ut!

Ha en god påske!
Klem, Anita:)

helen og gutta sa...

så fantastisk å endelig få overta, hører du har masse planer allerede og jeg gleder meg til å se hva dere finner etterhvert som tak og diverse blir revet

sylvia sa...

hei.
så deilig å endelig å ha overtatt,
spennende å følge med dere vidre nå, koselig leilighet.
klem fra sylvia

Fru Fjeldhammer sa...

Gratulerer så mye.. gleder meg til fortsettelsen her!

Junk De Lux sa...

Ojojoj....det kommer til å bli lekkert og jeg bare GLEDER meg til å følge prosessen!

Stooor klem!

Lille Liljehvit sa...

wow :) Grattis med ny leilighet!! Så gøy!! gleder meg til å se bilder av utviklingen :)

Herman Grans ♥ sa...

Gratulerer :) Gleder meg til å sjå ka de finn under taket! Det må jo vere senka... Men kanskje lurt å sjekke hos naboen før de sett igang? :) Merkelig at nåken har lyst å ha lavere takhøgde... God søndag! Klem fra Grete

KKvinneblogger sa...

Gratulerer med ny leilighet!
Det skal bli morsomt å følge med og se hva dere får ut av den.
Spesielt spennende høres det ut med taket. Tenk om det skjuler seg en skatt over de senkede takene :)
Hvis du har tid innimellom, er du hjertelig velkommen til å bruke kreativiteten din på en uhøytidelig påskelek på min blogg :)

Nina Iren sa...

Gratulerer!! Ska bli spennende å følge med, på oppussinga å innredning.
Ha en fin påske.

liza sa...

Dette gleder jeg meg til...Liza

små og store drømmer sa...

Stuen vår er rimelig lik deres. Trodde et lite sekund at dere bodde i samme bygård som oss.. Men ut i fra utsikten ser det ut som det er andre bygårder på andre siden av gaten for dere enn de som er hos oss.
Uansett, vi har slipt gulvet og lakket med to strøk hvite pigmenter.
Tipper du kan scrolle nedover å se bilder inne på bloggen min.
Ta kontakt med en gulvsliper så kommer han gratis på befaring :)
(ser at innlegget er lagt ut i april, så mulig dere er feridg) Jeg ville klikke meg helt tilbake også bla meg fremover så jeg så prossessen deres. Derfor jeg starter lengst bak :)