mandag 14. desember 2009

Gullgruven eBay

Hvem skulle tro at eBay skulle ha så mye fint for oss som liker fransk landstil? Men med tålmodighet, litt kreativitet og en smule flaks kan du faktisk finne den tingen som gjør et helt rom. Dollarkursen er på rundt 5,7 nå, så det er gunstig å handle også. Her finner du en kjekk valutakalkulator. For 85 dollar (rundt 500 kroner) kan du for eksempel kjøpe en vintage fransk nattskjorte i lin:
...eller en gammel, fransk melsekk med rødt monogram:

En rusten og sjarmerende emaljert sukkerboks med påskriften Sucre blir din for 81 dollar:

Denne sifonen fra Uruguay har en kjøp-nå-pris på 100 dollar, men det er også mulig å legge inn et lavere bud og håpe at det blir godtatt. Lekker er den i alle fall:


Husk å sjekke at selgeren sender til Norge, og at porto kommer i tillegg. På nettauksjoner kan du gjøre kupp og sikre deg ting ikke alle andre har. Men se opp, for noen overpriser også varene. By aldri mer enn du hadde tenkt i utgangspunktet; det er lett å bli revet med i en budrunde!

5 kommentarer:

salige lavendel sa...

Det er det som er så skummelt, ikke bare portoen, men de strenge importreglene i Norge. Hvis varen koster under 200 kr - INKLUSIVE porto - er det ikke noe problem. Men hvis summen blir over 200 kr. er det visst plutselig så mye dyrere...Men varene du hadde funnet var fine da!

Lotten sa...

Ja på Ebay gjemmer det seg mange skatter! Men pass på tollreglene ja! Man kan handle for NOK 200 ekskl. frakt uten at noe ekstra påløper, men kommer kjøpesum på NOK 201 og opp påløper moms og evt. toll på kjøpesum OG frakt ;)

Stine sa...

Helt riktig! Men enkelte varer er tollfrie :) Her er en kjapp kalkulator som gjør all tenkejobben:

http://www.toll.no/templates_TAD/ImportCalc.aspx?id=153564&epslanguage=NO

Marit sa...

Nydelig sifon - jeg kjøper mine i Budapest og de er billigere enn dette :o) Har ikke nettbutikk, men det kommer nok. Leter etter rosa sifoner, men har blå, grønne og hvite så langt!
Marit :o)

Lotten sa...

ja mye er tollfritt, men momsen kommer uansett på ved kjøp over NOK 200 ;)