søndag 12. april 2009

Trenger flekkehjelp for monogrammer

SG-monogrammet som jeg har bestilt, er ferdig. Det skal etter hvert bli sentrum i en rund pute mamma skal sy for meg. Men i går fikk jeg også plutselig lyst til å prøve å brodere litt selv. Det eneste jeg kan er korssting som jeg lærte på barneskolen. Så da ble det bittesmå korssting.Det ble en ganske enkel og liten L....og en litt større og mer forseggjort A som jeg brukte fire timer på! På forhånd hadde jeg tegnet på noen jukselinjer. Det var i alle fall ikke lurt, for jeg får ikke bort blekket igjen. Broderiet har ligget i bløt i vaskemiddel siden i går, og jeg har også prøvd Vanish, men flekkene forsvinner ikke. Forslag?

7 kommentarer:

BROCANTE sa...

Det var kjedelig! Hvis du har brodert på bomull kan du forsøke klor kanskje? Dumt hvis du ødelegger broderiet også, men med blekk flekker er det vel heller ikke så brukbart.... Du får se på det som en læreprosess. Spør i en hobby butikk etter en penn som har blekk som forsvinner i vask - for neste prosjekt, for du gir deg vel ikke nå?

Linda sa...

Legg den i klorin...men la den ikke ligge der for lenge....lykke til!Ellers så var bokstavene fine!!

Himlarum sa...

Så duktig du är på att brodera!
Jättetrevlig blogg du har med mycket inspiration, tips och idéer!
Kul att du besöker mig!

Kram
Ann-Helen

prinsesselinn sa...

hei på deg, dersom matyerialet er av lin så må du IKKE legge det i klorin,
jeg har veeeeeeldig god erfaring med sunlight sepe.
Har alltid noen såpestykker i huset, kan brukes til masse og er veldig god på flekker.
gni litt direkte på stykket og la det ligge en stund før du vasker det opp, Håper det går bra, for det var jo fint broderi;)

Anettes hus sa...

Hei, Stine! Takk for hygglig hilsen på blogggen min!

Sååå nydelig broderier! Synd med flekkene, har desverre ingen gode tips ... men jeg ser du har fått flere gode forslag til hva du bør gjøre allerede her:)

Ha en fin dag!

Klem Anette:)

idapida sa...

Hvor har du bestilt det monogrammet?

Solveig (kjærringa til kollega`n) sa...

Det beste du kan bruke på ALLE typer flekker og stoffer er rett og slett Krystall grønnsåpe i geleform. Ha på grønnsåpe på flekken(e) legg tøyet i en lukket pose noen timer, eller over natten, og vask tøyet i vaskemaskinen på vanlig måte.