tirsdag 26. januar 2010

Posten tar betalt for luft!

I dag var jeg innom postkontoret for å sende en melsekk. Ifølge posten.no skal en slik liten pakke koste 50 kroner med B-post (en melsekk er tross alt ikke så veldig stor når den er brettet sammen). Jeg kommer inn på Grensen postkontor.

- Jeg skal sende denne med B-post, sier jeg.

Damen bak disken legger pakken på vekta, som viste i underkant av 650 gram. Inntil én kilo skal koste femti kroner, så pakken var godt under maksvekt. Så lurer hun på om jeg vil sende den som brev eller pakke. Jeg spør hva forskjellen er. Jo, det var det at det ene kostet over 130 kroner og det andre kostet noen-og-åtti.

-Skal det ikke koste 50 kroner å sende den med B-post, spør jeg.

-Nei, svarte damen, og fortsatte: -Husk at med A-post kommer den fram i morgen.

-Nei, det behøver jeg ikke, gjentar jeg, og sier at jeg fortsatt vil sende med B-post.

-Da blir det 71 kroner.

-71, sier jeg og skjønner ingenting. Men den er jo mindre enn 36 ganger 26 ganger 7 cm. (Jeg har sendt ut flere pakker i det siste, og jeg vet at de tar 21 kroner ekstra for "stort format", derfor hadde jeg pakket den mindre enn det.)

-Den er da høyere enn 7 cm, fortsetter damen.

-Nei, det som er høyere enn 7 cm på den pakka, er luft, sa jeg og la hånden på pakka sånn at den plastposen lagde et pshhhh og ble flat. (den hadde blåst seg opp litt, og hadde et ark tapet på toppen som jeg hadde skrevet adressen på). Pakka var dessuten myk, og etter å ha ligget mellom andre pakker i forsendelsen er den nok paddeflat innen mottakeren får den.

I alle fall, da tar damen fram en linjal, måler først høyden på siden av pakken og så på midten av pakken. Med litt godvilje og luft under plasten kommer hun til følgende konklusjon:

-Den er faktisk 10 cm på toppen. Med trykk på ti.

Jeg blir paff. Der står hun altså med en sammenleggbar(!) linjal og påstår at den pakken er minst tre cm høyere enn den er. Og det skal hun ha 21 kroner for! Enda pakka veier mye mindre enn det jeg kunne ha sendt innenfor 50 kroner, og den er mye mindre enn noen av de to andre målene (26 x 36 cm). Så hadde jeg brettet sekken annerledes så hadde det vært greit? (Dessuten hadde jeg til og med tenkt på målene da jeg pakket den inn)

Det er ikke det at jeg ikke har råd til å betale de 21 kronene, men å stå der og være sur og påstå noe som ikke er sant, og i tillegg ta seg ekstra betalt for det, er ikke god service!

13 kommentarer:

Draume Elin :) sa...

Fysjom for ein dårleg sørvis! :( Men sånne folk finn du over alt... Desse postsendingsreglane er nokså innvikla... Eg prøvde å finne ut av dei før i dag. Men eg fekk veldig god hjelp!

Legg opplevinga i gløymeboksen, og nyt tysdagskvelden!

Klem frå Elin :)

camilla sa...

Jeg støtter deg virkelig. Opplever bestandig å måtte betale mer for ting jeg skal sende med posten, enn det de faktisk opplyser om på sine hjemmesider. Synes det var bra du forsøkte å stå på ditt, tross påståelige postdamer.. Lykke til neste gang!

Hege fra Ditt og Datt sa...

Det er generelt dyrt å sende pakker og brev i norge! Jeg sendte kort hjem fra helleas i sommer, de frimerkene var billigere enn å sende innenlands i norge.. og jeg mottok en pakke fra england.. hun som skulle sende den beklaget at det var så dyrt..og det kom på 25 kr..

Håper pakken kommer dit den skal uten problemer :)
Klem Hege

Charlotte sa...

Å, som jeg skulle ønske vi kunne fått litt mer privatisering av enkelte tjenester her i landet! Posten hadde røket rett ut, gått konkurs! Eeeeelendig service. Nei, hvis man slår opp i et leksikon på anti-service så står det sikkert "Posten". At det går ann! Uff, nå hissa jeg meg skikkelig opp her...
Håper du får en fin kveld til tross for denne episoden, og at postdamen får en skikkelig drittkveld! (hehehe... nå er jeg skikkelig barnslig også...)

Godklem til deg fra meg :)

Solveig`s familie og Interiør blogg!! sa...

Det var det verste jeg har hørt, Stine! Hvor er servicen?? Dette ble litt for dumt, man kan jo ikke lage sine egne regler i postvesenet heller! :)

Blir litt sjokkert når jeg får høre sånne historier! Stå på, du hadde i hvertfall rett! :)

Men over til de melsekkene? Har du en igjen eller, er de solgt alle sammen?

Klem Solveig!

Fro sa...

Posten er vel ikke kjent for å yte best service, nei.

Du får prøve å legge hendelsen bak deg og nyte kvelden! :)

Klem

Heidi`s hvite perle sa...

Seriøst? Dette er det verste..
Prøv et annet postkontor neste gang:P Jeg tror kanskje jeg hadde bare tatt den med meg og gått et annet sted å prøvd;)
Men som Fro sier.. man får prøve å legge det bak seg!

ha en fin kveld.

Klem

Beate sa...

lenge leve posten!
kunne tro det gikk utover hennes egen lønn...at hun i det hele tatt gadd å kverulere og bruke tid på det...makan!

ønsker deg i alle fall en fin kveld
klem beate

Miss L sa...

Blir saa sinna av saanne ting... Heia USA. 5,5okr for aa sende brew til Norge herfra... 21 kroner aa sende fre Norge til USA!!!

Tonje sa...

Byrokrati på sitt beste...eller verste. Ho koste seg sikkert dama bak disken der HO var den som faktisk kunne bestemme dette, uansett kva du sa...vakkert. Ho har sikkert eit forfeldelig liv heime, det er derfor ho hersar slik med folk når ho er på jobb. Ei grå mus med ein tyran av ein mann! HA HA ;o)

Line fra huset på landet sa...

Åhh..hjelp.En kan bli gal av slike ting! Tilslutt blir man jo bare så lei at man aksepterer.

Jeg venter to pakker fra Danmark fra Nordhjem i disse dager. Kjøpt på salg. Men det er fryktelig dyrt. Nesten..men bare nesten ingen vits i å handle utenlands.
Selv om prisene i utgangspunktet er svært mye lavere enn det som er på salg her hjemme i Norge :(

Line

Grindvollen gård sa...

Synets det var bra du prøvde deg, det fortjener de. Hun damen bak skranken hadde sikkert bare en dårlig dag..

Veldig flott blogg du har!!

Anonym sa...

Hei!
Vil gjerne fortelle deg (dersom du ikke vet det)at du betaler ekstra FØRST dersom TOTAL LENGDE (h+b+l) overstiger de angitte mål oppgitt hos Posten. Bedre lykke neste gang, men la dem nå ikke ta penger de ikke har krav på! :) Mål selv på forhånd og evt. skriv målene på pakken slik at du enkelt kan "dokumentere" hvor stor pakken er. :) Disse reglene finner du også på nettsidene til Posten :)