lørdag 6. februar 2010

Lavendelcookies

 
(Foto: Jeanne d'Arc Living)
Her om dagen bakte jeg lavendelcookies, og de ble kjempegode. Faktisk så gode at de forsvant før jeg rakk å fotografere dem! Her er oppskriften, den er veldig enkel, og kakene blir sprø utenpå og myke inni (jeg lagde store kjeks). Denne skal rekke til 48 små:
  • 1 kopp mykt smør 
  • 1 kopp sukker
  • 1 egg, pisket litt sammen
  • 1 ½ kopp hvetemel 
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 spiseskje lavendelblomster
(Lavendelcookies med hvit sjokolade og perlesukker, bildet husker jeg ikke hvor er fra)
Pisk smør og sukker til en fluffy masse (ca 30 sekunder med miksmaster). Tilsett et egg og fortsett å mikse. Bland det tørre og sikt det inn i deigen. Rør sammen og tilsett til slutt en spiseskje lavendel. Stekes på bakepapir i 175 grader midt i ovnen i et kvarter eller til kantene såvidt begynner å bli gyldne.

Når de har kjølnet, kan du dyppe dem i hvit sjokolade og strø på litt lavendel. Det går også an å ha hvite sjokoladebiter i røra!

1 kommentar:

Monica sa...

dette så jo veldig spennende ut da... Lagrer oppskriften til en andledning byr seg. Ønsker deg en nydelig helg. Klem fra Monica